flpbb píše:... Nebo snad ty nejsi součástí Vesmíru? ...
Vesmír je ve mně, jeví se ve vědomí jako krásná myšlenka.

flpbb píše:... Nebo snad ty nejsi součástí Vesmíru? ...
motáš koše s baňama. samozřejmě že jsem součástí vesmíru jako vše kolem. nejsem ale vesmírem.
Vesmír je ve mně, jeví se ve vědomí jako krásná myšlenka.
jsem součástí vesmíru jako vše kolem. nejsem ale vesmírem
Představovat si, že v jednotlivostech je celá existence, je jako říkat, že celý oceán je v jednotlivých vlnách. Oceán není jednotlivými vlnami. Vlna - jednotlivost - je jen pohyb nezměrného oceánu na jeho povrchu.
Princip hologramu funguje - stručně řečeno - následovně: Každý z menších celků dostává ve společném poli existence v dané chvíli stejné informace, na všudypřítomné informace ale každý z nich zareaguje úměrně své vybavenosti, t.j.schopnosti ty informace vnímat. Na příklad lidský mozek dokáže zareagovat na nějakou informaci svými různými částmi, tj. systémy i subsystémy, velmi sofistikovaně a na několika rovinách současně. Mnohem jednodušeji na tutéž informaci zareagují jednotlivé orgány v jeho těle. A ještě menší celky - tělesné buňky v nich - zareagují na tutéž informaci zcela primitivně, protože jejich "mozky", buněčné membrány, jsou velmi jednoduché.
Vesmírné vědomí v sobě neustále promítá veškeré tvary a komplexní informace, týkající se celého projeveného systému a všech jeho podob. Každý projevený tvar - organismus - zachytí z komplexní informace tolik, kolik mu umožňují jeho orgány. To platí na všech rovinách a týká se to všech jevů v dualitě: například list na stromě zareaguje na sluneční světlo primitivním způsobem, fotosyntézou. Rozvinutější organismus člověka zareaguje na totéž sluneční světlo mnohem složitějšími chemickými pochody.
flpbb píše:Zajímalo by mě tedy, proč p. Adiuv neodpovídá na přímou výzvu v příspěvku Balsekar, Osho atd. Něco mu skříplo v orloji?
Říkat druhému, že je trouba a že já to vidím správně, má přirozeně taky svůj smysl, pomáhá to účastníkům se odreagovat, ale s tématem to nijak nesouvisí.
Conchar píše:Nicméně zde máme dva zcela odlišné systémy (víru a afirmaci) skrze něž lze změnu reality skutečně vyvolat. Oba dva mají svá úskalí a svým způsobem nás předem determinují k následujícím krokům. Nebude však určitě nezajímavé začneme-li hledat, co je principiálně spojuje.
Conchar píše:Spíš bych řekl, že splyne se záměrem svého zrození (vstupuje s ním do souladu) a přeje si právě to, co je zrovna naplňováno.
Pak vypadá, že tančí na poli přání jako lung-gom-pa a klas (tužeb připoutanosti) se pod ním neohne.![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 50 návštevníků