Gorodeckyj píše: Chtělo by to vždy jeden název pro jednu věc.
rosada píše:Ty jsi sem přišel s radou a několikrát ti ji tady vrátili a zkusím to i já: Podívej se koho to mate.
Ještě jeden příměr, který není z mé hlavy, ale mám neodbytný pocit, že by tu mě zaznít: Představ si horu Poznání, kterou lidé zdolávají z různých stran, když dospěješ na vrchol do řekněme "stavu ne-já" nebo "neosobního bytí", pak tam není nikdo kdo by o tom podal svědectví a není tam nikdo kdo by naslouchal. Ten vrchol je z pohledu zvenčí tak malý, že znemožňuje jakýkoli (myšlenkový) pohyb. Aby mohlo být podáno svědectví, musí se z vrcholu slézt, ustoupit aspoň o krok stranou, no a podle toho kam člověk šlápne, většinou je to směr odkud lezl, tak podle toho podává to svědectví, a používá určité termíny a tak.
Gorodeckyj píše:
Pěkný příměr. No a co? Co mi tím chceš říct? Že když jsem byl nahoře, nemám o tom mluvit?
Gorodeckyj píše:Když je tu přímé zření, že tu není nikdo, kdo by mohl něčeho dosahovat a je tu jen probíhající dění, že je tu ale něco, co se nemění, TOMU JÁ ŘÍKÁM OSVÍCENÍ. Jasně, není nikdo, kdo by mohl být osvícen.
Gorodeckyj píše: Ale vidíš to? VIDÍŠ TO? VIDÍŠ TU PRÁZDNOTU NA MÍSTĚ, KDES MYSLEL, ŽE JE TY?
Gorodeckyj píše:To je důležitá otázka, na kterou si musíte každý odpovědět sám. .
...já, ne-já, ego, vědomí, žáček, trouba, hlupák, pomocník, spasitel, altruista... MASAKR
..."
vostalpetr píše:PS. Vidět tu "neduchovnost" u druhých je takový první krok k objevení vlastní "neduchovnosti"
a od toho pak lze postupně přejít k uvědomění Skutečnosti, jenž je podkladem jak pro to duchovní tak i neduchovní...
Gorodeckyj píše:Ale vidíš to? VIDÍŠ TO? VIDÍŠ TU PRÁZDNOTU NA MÍSTĚ, KDES MYSLEL, ŽE JE TY?
rosada píše:Do toho ti nic není
maros píše:Ešte raz Lída, ďakujem za link, DPH som dorobil a vlákno prečítal, a znovu som tam našiel veľa výborných príspevkov, ktoré ma potešili.
Ladislav píše:...úžasnej brejnstorming...já, ne-já, ego, vědomí, žáček, trouba, hlupák, pomocník, spasitel, altruista... MASAKR
P.S.: připomíná mi to reklamu se zlatým prasátkem...: "...JÁ nemusim, JÁ už ho vidim..."
Gorodeckyj píše:Ladislav píše:...úžasnej brejnstorming...já, ne-já, ego, vědomí, žáček, trouba, hlupák, pomocník, spasitel, altruista... MASAKR
P.S.: připomíná mi to reklamu se zlatým prasátkem...: "...JÁ nemusim, JÁ už ho vidim..."
A co vidíš ty? Existuješ? Kde? Co je tvoje já? Co je tvoje osobnost?
Petr píše:Goro.., vcera jsem se opravdu podle tveho navodu dival, jestli existuji, a mohu rict se 100% jistotou, ze ano. Jsem o tom skalopevne presvedcen (to maji jaksi Petrove dano) Myslis, ze bych mel jit na forum, kde si lidi mysli, ze neexistuji, a presvedcit je o opaku? .
Gorodeckyj píše:Gorodeckyj píše:Ale vidíš to? VIDÍŠ TO? VIDÍŠ TU PRÁZDNOTU NA MÍSTĚ, KDES MYSLEL, ŽE JE TY?rosada píše:Do toho ti nic není
Hehe, tak co tady teda děláš? Vážně. PROČ JSI TU? Diskutovat o tom můžeš se všemi přítomnými chytráky do alelůjá v jiných vláknech.
rosada píše:Gorodeckyj píše:Gorodeckyj píše:Ale vidíš to? VIDÍŠ TO? VIDÍŠ TU PRÁZDNOTU NA MÍSTĚ, KDES MYSLEL, ŽE JE TY?rosada píše:Do toho ti nic není
Hehe, tak co tady teda děláš? Vážně. PROČ JSI TU? Diskutovat o tom můžeš se všemi přítomnými chytráky do alelůjá v jiných vláknech.
To vážně nevím a není tu nikdo, kdo by to zjistil. Je tu tělo sedí na židli jsou tu ruce klávesnice myšlenky...ty myšlenky chtějí komunikovat s myšlenkami tam někde na druhé straně. A hle je tu i odpověď na ono proč.![]()
Gorodeckyj píše:
Je to opravdu tak? Je to naprosta pravda? Vidis to? Dala bys za to ruku do ohne? Kdyby se te nekdo zeptal, kde je tvoje ja a miril pritom zbrani na tvoji rodinu a rikal, ze pokud to nebude 100% pravda, bude strilet. I pak by to byla tvoje odpoved?
rosada píše:Gorodeckyj píše:
Je to opravdu tak? Je to naprosta pravda? Vidis to? Dala bys za to ruku do ohne? Kdyby se te nekdo zeptal, kde je tvoje ja a miril pritom zbrani na tvoji rodinu a rikal, ze pokud to nebude 100% pravda, bude strilet. I pak by to byla tvoje odpoved?
Pořád moc nechápu, kdo se koho ptá.
Tady a teď není nikdo kdo by na mou rodinu střílel.
Gorodeckyj píše:
Mozna proto je tam slovo KDYBY.
Gorodeckyj píše: Kdyz rikas, ze existujes - rekni mi jak jsi na to prisel? Kde vidis to ja? Jak ho vidis? Kde je?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků