To ze s tim znecistenym morem je potreba neco udelat, posunout nekam jinam a kam, zjistujes jak? podle vetru, kostkou, kyvadlem? pocitam ze tak urcite ne

Petr píše:jj to slovicko jsem tam trochu nevychytal, ale i kdyz by v jine diskuzi by bylo asi podstatne, tak v teto otazce, nebo v tom kam smerovala, hraje pramalou roli. Otazka byla smerovana na to, ciste se zajimavosti, ze pokud nic nerozdelujes na pozitivni a negativni, zadouci a nezadouci, tak jak vis, jestli do te ropne skvrny mas prilit vice ropy, nebo nejakou odebrat, nebo se jit opalovat.
no a uplne puvodne me zajimalo, jaky mas system presvedceni o Zakonu pritazlivosti, pokud si myslis, ze pozornosti na veci je do reality nepritahujes, pokud z nich necitis strach, nebo jine negativni emoce. Protoze to je asi poprve co to slysim, tak jsem to chtel prozkoumat.
vostalpetr píše:ze pokud nic nerozdelujes na pozitivni a negativni, zadouci a nezadouci, tak jak vis, jestli do te ropne skvrny mas prilit vice ropy, nebo nejakou odebrat, nebo se jit opalovat.
...................................................................................................................................
Podle mě to dělení a vybírání si probíhá naprosto automaticky a je to tak normální věc, že tomu vůbec nevěnujeme pozornost a neprozkoumáme to.
Podobně to je i s vlastním sebeuvědoměním "já jsem", je to tak normální,že tomu nevěnujeme pozornost.
Nejsme si ani pořádně vědomi té naší vědomé části naší osobnosti,
o nějakém nevědomí či podvědomí nemáme vůbec páru a o intuici už pak nevíme vůbec nic,
a před tím celým cirkusem je pak POZORNOST, což je tak normální věc, že o tom nás nikdy v životě nenapadne ani přemýšlet, natož na to otočit svou pozornost (pozornost na pozornost)
watta píše: A během toho, co to budeš dělat, budeš si dávat otázku, zda to, že ta voda praská, je negativní nebo pozitivní?
Petr píše: Neznam nikoho kdo by vedome volil -...
Petr píše: Chtel jsem rict, ze to co volime je vzdy to nejvetsi plus, nebo z jineho pohledu to nejmensi minus
Petr píše:Jana: jjs tim take souhlasim.
Vsichni vlastne automaticky a neustale voli to +. a proto to + nejak nekde musi mit. Neznam nikoho kdo by vedome volil -, ale znam ty co - venuji pozornost.
Tedy mluvim o tom malem subjektivnim osobnim plusu.
Zpět na Abraham: Z výroků (česky)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků