watta píše:s každou bolestí se musíme nejdříve konfrontovat. jen tak ji poznáme a jen tak víme, CO vlastně necháváme (chceme nechat) odejít. budeme-li se snažit být za každou cenu pozitivní, nepomůže nám to, dokud nepodstoupíme tento krok. už se o tom psalo leckde, ale nevšímám si, že by tento důležitý krok někdo bral příliš vážně. každý si raději memoruje pozitivní afirmace a zaříkadla a čeká, až se stane zázrak. ale ten bez tohoto kroku nepřijde.[/color]
opcan píše:Ahoj Lido,
cetlal jsi ji ? Vypada to zajimave!!. Nechces dat svoji strucnou recenzi do specialni sekce ?
DekujiL.
vostalpetr píše:..zrovna nedávno jsem asi poněkud překvapil svou dceru (24 let) která má v těchto věcech docela přehled a zajímá ji filozofie a psychologie atd. když jsem jí řekl, že mám ostatní lidi rád, stejně jako ji, byla z toho fakt docela vedle..
Petr píše:Ja na to uplne vyhraneny nazor nemam... v tom smyslu, ze si nejsem jist jestli opravdu kazdy jednotlivi problem je potreba vyresit - konfrontovat - k tomu abychom mohli byt stastni. Zda se mi ze nekdy uplne staci pouze zmenit nasi pozornost a je toTim nerikam ze je to naprosto vyresene..ale ucel to splni rychleji
Pokud je to neco castejsiho, urcite chronicke myslenky, zazite myslenkove cesty, a objevuje se to v nasi mysli casteji a pusobi nam to pak bolest, tak souhlasim, ze je velmi prospesne to neignorovat, ale podivat se na to a posunout to vibracne jinam - zmenit nase nazirani na to.
Petr píše:jestli problem resit do hloubky, nebo jen zmenit pozornost
Petr píše:Jinak jednu vec, kterou vidim jinak, a myslim, ze i Abraham, je jestli je stesti vec naucena zde v dectvi nebo vec vrozena.. mam na mysli ten pocit stesti, ne to za jakych okolnosti ho budeme citit. Ty konkretni okolnosti vnimam pak uz jako docela solidni mix, jednak zaveru, tuzeb z tohoto konkretniho zivota a pak zameru naseho vnitrniho ja, se zkusenostmi z xxx zivotu pred tim. Tak jak jsi o tom asi i psala ty.
Petr píše:jen mi malicko uniklo, jak se to vaze k tomu, co jsem psal, jestli problem resit do hloubky, nebo jen zmenit pozornost.tak kdyby jsi mela v zasobe nejakou spojku-propojku, taaak sem s ni.
Jana píše:Pokud už se objeví pocit, že něco je problém, pak je dobré otevřít meditací, modlitbou a láskou mysl všem možným řešením a dovolit srdci, ať z nich volí to, které směřuje k radosti.
Zpět na Abraham-Hicks - Abrahamovo učení
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník