Petr píše:Shodou okolnosti, asi pul hodiny po tom, co jsem si rano precetl tvuj prispevek, tak jsem narazil na Abrahama, kde o necem podobnem mluvi. Jedna pani se ho ptala na ukrizovani JK a jestli byl v te dobe ve Vortexu a bez rezistence? Ze ona si mysli, ze ano, ze vedel ze smrt neexistuje a ze to tak ma byt apod. uz si presne nepamatuji.. Abraham jen rekl, ze pokud dokaze "prekroutit" tuto cast pribehu tak, aby zustala ve Vortexu, nebo aby se s ni dostala do Vortexu, tak o ni nema strach, ze se do Vortexu dokaze dostat kdykoliv.

tak to jsem se opravdu hodně pobavila teď
Petr píše:Ale zajimal by me docela vas nazor na to vypraskani nekoho od nekud vseobecne

.
Kdyz nad tim premyslim, tak tam vidim nekoho, kdo ma velmi jasnou predstavu o tom, co chce.. a zaroven pozoruje neco, co je s tim v rozporu a soustredi se na tu cast te udalosti, ktera je s nim, nebo s jeho videnim sveta v rozporu... v ten moment muze dojit, k necemu takovemu.
Proste tam vidim pozornost na mezeru mezi chtenym a pozorovanym a to je rezistence.
jsou tedy lidé, kteří srdnatě oddělují ježíše od krista a i já jsem se docela dlouho (než mě to přestalo zajímat

) přikláněla k takovémuto vidění, přičemž krista v ježíšovi jsem vnímala jako jeho vortex (čili prožívání božského v této inkarnaci, co jiného je vortex

) (i když tehdy jsem tedy slovo vortex neznala

)
no a dál --- malá odbočka: já nevím, jak je to s expanzí vesmíru. to, že vesmír expanduje, je "pouze" víra. jak funguje vortex, cítění určitým způsobem, přitahování si věcí, atd, atd. - čili převážná většina věcí, o nichž mluví abraham, to je praxe, každodenní (možná je to víra v praxi, ale to na věci vůbec nic nemění). kdežto expanzi, jako inkarnovaný člověk, nemohu (byť třeba pouze prozatím) vnímat (jinak než prociťováním pocitů). prostě nevím, co to je. někdo řekl, že vesmír expanduje, je to dogma doby, shodnou se na tom všichni lidi, kteří jsou na pocitově i mentálně na takové úrovni, která je pro mě přesvědčivá, a tak to beru tak, že to tak je.
mimochodem o tom, že vesmír expanduje, byli přesvědčeni již gnostici, kteří tento názor také vetkli ve svých evangeliích do úst JK 
tady na zemi jsem ale schopná tak maximálně vidět, že je věcí čím dál tím víc, že je spektrum pocitů čím dál tím hutnější, a tak dále a tak dále, ale tím to tak končí, rozmnožování možností a vzrůstající diverzitu mohu považovat za důkaz jakési expanze ve zdejším měřítku, ale nic mi to neříká o tom, jak funguje expanze ve vesmíru, v hmotném vesmíru mimo moje vnímání i v posrmtném vesmíru, tedy ve vesmíru plného vědomí. tam mohu směrovat (tedy pokud o to budu mít zájem) pouze svoji víru.
ale pokud expanzi vesmíru připustíme jako axiom, který platí o všem - protože totiž o vesmíru, a tudíž samozřejmě o vědomí vesmíru (ať již bereme vesmír právě jako vědomí, nebo pouze uznáváme, že ve vesmíru zkrátka nějaké vědomí je), pak se jistě týká i vědomí v čase - a obrovským obloukem

se dostáváme zpátky k JK, protože jestliže se jeho kristus inkarnoval do jeho ježíše v jeho době, byl bezpochyby o pořádnou sumu ze spektra blíže k vortexu, či o tolik častěji ve vortexu, než vědomí jeho současníků. a je jedno, jestli všechno, o čem se píše, že zažil, opravdu zažil, nebo jestli to mnoho rozličných lidí dalo dohromady, protože se stále jedná o tutéž dobu, a protože příběhům je jedno, jestli žijí v jednom člověku, v mnoha lidech, nebo jenom on air. a příběhy - to je to zásadní kontiinuum naší vlastní podstaty.
no a jestli budu věřit abrahááámovi

, tak ten popisuje, jak se mění osobní nastavení, vesmírná chemie organismu (pardon, ale slovo vibrace už mi fakt leze krkem

), zvolna - krůček pro krůčku a dále o nevhodnost "kvantových skoků" - that' s it!
jeho rezistence může proto být ve srovnání s dneškem (a co teprve zítřkem

) dost markantní, ale ve srovnání s rezistencí současníků - a pro ně to byla ta kapacita, pro ně to byl ten příklad, a pro dalších pár set let zejména (protože ve střevěku už to byl JINÝ ježíš a jiný příběh, který se používal). takže ano - pravděpodobně rezistence jako řemen - a doufám, že si svoji tehdejší agresi alespoň řádně užil, muselo to být velmi osvobozující (spíš myslím, že mu to někdo připsal k dobru, protože takovýhle čin mezi nenávistnými zotročenými lidmi palestiny té doby musel být velmi oceňován). ale tak to vidíme až my zase.