Lenny píše: Jeden "pozitivní", že mě baví hrát
A druhý "negativní", že mě nebaví cvičit a každý den mi v myšlenkách běhá vyčítálek: "Hele, flákačko, dneska jsi zase necvičila."
-------------------------
Moje životní zkušenost mi říká, že jedinou motivací, která funguje, pokud má člověk problém s čímkoliv je vědomí, že je to jen a jen na něm samotném (to znamená, chci sama a dělám to jen a jen pro sebe) .
Hraní tě baví, tak hraj. Už Komenský říkal, škola hrou. Protože i když hraješ to, co tě baví, tak se učíš. Ale to předepsané hradí - učení - to je potřeba. Začni hrát a dej si 20 minut na učení a tím splníš povinnost a těš se na to, co tě baví. Sama přijdeš na to, že tě baví se učit něco nového. A věř mi, že z té povinnosti se stane zábava. A tvé koncerty budou úžasné, protože budeš dávat lidem to, co tě baví a co děláš ráda - děláš ze srdce.
Tvůj "negativní" pocit - vyčitálek "Hele, flákačko, dneska jsi zase necvičila" vzniká v mozku. Tomuto hlasu já říkám našeptávač /tvůj název vyčitálek se mi líbí/. Víš, je to pěkný prevít, který mám dokáže kazit náladu a když se mi ozve v mé hlavě, tak ho pošlu do háje.
Jak našeptávač funguje??
Nejdříve mi přišla v lednu myšlenka - blíží se jaro, měla by jsi shodit do plavek - a řekla jsem si, ano, nebudu jíst o 17. hodině. No a v lednu mám narozeniny a dostala jsem mimo jiné i bonboniéry. A včer se mi ozvalo v hlavě / našeptávač/- dej si čokoládku, jeden bonbon nic neznamená. Dala jsem 3 bonkobnky - a co našeptávač ??? Porušila jsi své předsevzetí, nic nedodržíš, nemáš žádnu vůli. Měla jsem mizernou náladu, ale do doby, než jsem si to uvědomila.
A řekla jsem si - víš co našeptávači, jdi do ....píp.... Já sama jsem se rozhodla, že si dám bombón, a já sama jsem dobrovolně porušila své předsevzetí a nenechám si do ničeho od tebe kecat. Sleduji své nálady a pocity jak doporučuje Abrahám, a sama si ovlivňuji to co chci. To nejezení po 17 hod. dodržuji a do loňských plavek se už vlezu.
Nedovol svému našeptávači, kazit si dobrou náladu z hraní skladeb, které máš ráda. Pošli svého našeptávače /vyčitálka/ do háje, a uvidíš, že hraní povinných skladeb ti půjde. Hned na začátku si přehrej to, co ti bylo uloženo, dej tomu 20 minut a máš volno na hraní toho, co tě baví.
A klidně si podle Abraháma říkej - hraji lépe a lépe - protože ty hraješ lépe a lépe, protože hraješ ráda a hraješ ze srdce.
A můžeš k tomu přidat - povinné skladby hraji lépe a lépe, učím se nové věci ráda a baví mě to. Učení je můj život.
A až budeš mít veřejné vystoupení, tak dej vědět na Inspiruj, nebo to nechej natočit na video a dej to sem. Už se těším a přeji všechno nej... Ida