HOST: Ahoj Abrahame,. Jsem obrovská milovnice přírody a s mým manželem jsme vášnivými rybáři. A jsme v tom velmi velmi dobří a úspěšní. Jedním z našich oblíbených míst kam jezdíme jsou zátoky na Floridě. A máme tam namířeno příští měsíc a tak jsem přemýšlela o ropné skvrně, která je teď v Mexickém zálivu. A vlastně jsem ohledně toho cítila jen velmi málo negativních emocí, protože za prvé možná nechci a za druhé protože věřím, že žijeme na překrásné planetě a věřím že se příroda sama obnovuje a samaléčí a také věřím, že nejlepší experti na planetě jsou tam a pracují na řešení. Můžeš nás vést, jaké myšlenky bychom si měli myslet, jak individuálně tak jako kolektivní vědomí, možná proto abychom ten proces obnovy urychlili.
ABRAHAM: ... Pro každého jedince, který s touto věcí přijde do styku, tak se odpověď trochu liší, protože záleží na tom, jak se cítí, když s tím přichází do styku. Oceňujeme slova, která jste použila a myslíme si, že nejlepším místem kde tuto konverzaci začít je připomenutím, že když je zaměřován problém, tak stejně tak je i řešení.
A vlastně bychom chtěli jít ještě dále. Chtěli bychom říct, že nejenže jsou řešení pro problémy, což je vlastně post-uklidňující myšlenka..chtěli bychom jít dále a říct, že řešení a evoluce existují díky problémům. Takže jestli dokážete omotat své myšlenky kolem expanze mající prospěch z problému vyvolávajícího řešení, tak jste v cíli hned.
Je mnoho lidí, kteří k tomu tak nechtějí vůbec přistupovat, nechtějí hrát tu hru "pojďme se cítit dobře", protože chtějí obviňovat, nebo se chtějí hrabat v neshodách, nebo prostě se jen nacházejí v místě, kde vidí pouze negativa toho a je pro ně ještě brzo začít hledat pozitiva toho. A to je jedna z výhod toho recyklačního procesu, který máte na této planetě...
Jinými slovy ve smyslu tvoření této planety, tato ropná skvrna je bezvýznamná. Měli byste vidět co se děje, když vybuchne 90% vašich sopek najednou, pokud chcete mluvit o výbuších..tím jste prošli v pořádku (pokud jsem správně rozuměl nahrávce)..ale v evoluci a vytváření vaší planety se děli všechny možné věci, a v čase kdy tu teď žijete, tak zatímco tato planeta žije a dýchá a nepřetržitě se vyvíjí, tak se tyto věci budou dít, tak aby si našla svou rovnováhu.
Co je na tomto obzvláště rozčilujícího je, že pokud by se v tomto případě jednalo o výbuch sopky, jako na Islandu, která ve skutečnosti působí více narušení atmosféry, tak byste proti tomu tolik netlačili, tak jako teď, protože byste neměli cíl, který byste mohli obvinit.
Koho obviňujete z erupce sopky?
Takže je to spíše lidským chováním, když ten nesoulad, který cítí, chtějí hodit na někoho jiného. A to je pro nás to nejzajímavější..... protože vy jste řekla něco, co jsme tak rádi slyšeli...Řekla jste: "Necítím se nepříjemně, protože jsem se tak rozhodla." Rozhodla jsem se nejít do toho místa negativních pocitů. A to je tak brilantní a úžasné a rezonující porozumění, protože co tím říkáte je: Vím, že z mého nesouladu nevzejde nic dobrého. Takže nebudu obětovat svůj soulad za něco, z čeho stejně nic dobrého nevzejde.
Jinými slovy, nemůže být dostatečně dost kvůli něčemu nešťastná, abyste to napravila. To je jisté. Nikdo nemůže.
Takže čím více jsou lidi nešťastní, tak tím více se ten proces zpomaluje. Čím více jsou ti, co hledají řešení, izolování od těch nepříjemných pocitů, tak tím dříve to řešení přijde.
Ze semináře z 22/05/2010