Zjistíte pak, že nic takového nepotřebujete, že Vám stačí pouze vaše osobní nitro, že nepotřebujete nikoho dalšího, kdo by Vám říkal co a jak dělat
1) Tento pojem původně označuje náboženskou nebo politickou skupinu, která se odpojila od větší, zavedené skupiny. Takové sekty mohou mít s původní skupinou společné části zásad, víry a praktik, ale odlišují se doktrínou, která vedla k jejich oddělení. Chápeme-li sektu takto, můžeme říci, že každé současné náboženství i každé filozofické hnutí začínalo jako sekta.
2) Z pohledu tradičních křesťanských církví (např. katolické a ortodoxní) bývá výrazem sekta označena skupina, která odmítá hlavní směr křesťanství.
3) Náboženská, politická apod. skupina, ve které převládají sklony jako autoritářství, uzavřenost, fanatizmus, nesnášenlivost nebo selekce informací.
4) V mediální praxi se tak označuje náboženská skupina, která poškozuje své členy případně má protispolečenský charakter; často se v ní vyskytují vražedné či sebevražedné sklony
worldawake píše:Trošku mne děsí představa Abrahama. Působí to na mě velice sektářsky, ale zřejmě to bude opět úsudek na základě předešlých zkušeností. Nicméně je dobré si poslechnout rady co dává lidem a zamyslet se nad tím. Zjistíte pak, že nic takového nepotřebujete, že Vám stačí pouze vaše osobní nitro, že nepotřebujete nikoho dalšího, kdo by Vám říkal co a jak dělat..Je to na Vás:) Buďte šťastní a dělejte si přesně to, co chcete:)
Trini píše:Tobě se to mluví, Armine. Máš všechno to, po čem ti ztroskotanci, kteří chodí za tou pani pro radu, touží. Ne nadarmo se říká: Tonoucí se stébla chytá.
Ty to všechno už máš, tak si můžeš dovolit ten luxus hledat Pravdu.
Trini píše:Ty to všechno už máš, tak si můžeš dovolit ten luxus hledat Pravdu.
armin píše:Trini píše:Ty to všechno už máš, tak si můžeš dovolit ten luxus hledat Pravdu.
"Máme tendenci hledat kvalitní život v příjemném životě, v pohodě... bez problémů, hladce
a často to spojujeme i s tím, čemu říkáme "duchovní".
Když dosáhnu něčeho, pochopím, osvítím se...
V tom bych neviděl kvalitu života, která se dá spojovat s tak zvanou duchovností
- tu bych viděl spíš v pravdivosti.
V tom co se s námi děje.. ve smyslu pravdivosti.
To znamená, že člověk ví, co se s ním děje.
Protože tohle je vlastně esence tak zvaného osvícení.
Je to kvalitativně úplně jiná rovina.
Člověk - jeho mysl - je pravdivá, to znamená, že je otevřená.
Tam není čeho dosahovat.
Je to jako kdybych si uvědomil, že jsem ztracenej v lese,
a buď bych si celou dobu nalhával že jako vím kde jsem,přitom dobře vím že jsem ztracenej,
anebo bych si konečně přiznal, že jsem tedy ztracenej.
To že si přiznám že jsem ztracenej, mě nutně z toho - z tý pozice - nevyndá,
nicméně vyndá mě to z pozice lháře sama sobě.
Změní to úplně moji situaci. Výchozí bod to úplně změní."
(Saša Hendruk)
Více zde: https://ctyrystruny.webnode.cz/
Alaja píše:Trini píše:Tobě se to mluví, Armine. Máš všechno to, po čem ti ztroskotanci, kteří chodí za tou pani pro radu, touží. Ne nadarmo se říká: Tonoucí se stébla chytá.
Ty to všechno už máš, tak si můžeš dovolit ten luxus hledat Pravdu.
Já nevím, i kdyby ti "ztroskotanci" tu Pravdu zahlédli, tak by ji nepoznali, netoužili by po ní. Oni hledají přece štěstí v pozemském životě...a ne nějakou nezáživnou Pravdu z jiné dimenze....
Lída píše:
Ze setkání se Sašou Hendrukem: Lež:
"Lež - to je to, co tady praktikujeme všichni, po většinu našeho života, něco, čemu říkám ignorace. Na tom je postavenej celej příběh tý části mysli, který říkáme ego nebo individuální mysl. To je když člověk popírá věci, že jsou tak, jak jsou, nebo dělá, že tak nejsou. Tam to začíná a odtamtud už se váže celej ten příběh.
Takže když individuální mysl uvěří, že je oddělená od vnějšího světa, tak na tom může stavět. Že čím víc ona bude mít a vlastnit, tím líp se bude mít. Tak si řekne "budu brát z vnějšího světa. Všechno, co jakýmkoliv způsobem urvu, bude moje, protože to je můj zájem a to mi dělá dobře." Tak sama sebe přesvědčuje o nutnosti a správnosti takovýho počínání, až se dostane do životních situací, kdy musí lhát, aby to pořád naplňovala."
Zpět na Abraham-Hicks - Abrahamovo učení
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků