--------------
uvědomit si, že to, co se ti honí hlavou, nejsi TY - Láďo díky, prosím, nemůžeš najít tvůj původní přízpěvek?? Moc by mě zajímal. Máš pravdu. Díky ahoj Dáša

PepaKopriva píše:
prosím vysvětlit
když všechny "teorie" říkají, že jsme jedno - dalo by se říct, že všechno kolem jsem já, tak přeci i to, co se mi tou hlavou honí jsem taky já
to mě nějak uniká, když jsem všechno já, ale to, co mám v hlavě já nejsem? nebo jsem to, co jsem v hlavně a to kolem já nejsem?
ještě že tu funguje Zákon přitažlivosti, který spíše odpovídá na moji vibraci (na to jak se cítím) než na to, co jsem v hlavě
ikdyž i to co jsem v hlavě je podstatné
PepaKopriva píše:Ladislav píše:Ahoj Teo...
uvědomit si, že to, co se ti honí hlavou, nejsi TY
prosím vysvětlit
když všechny "teorie" říkají, že jsme jedno - dalo by se říct, že všechno kolem jsem já, tak přeci i to, co se mi tou hlavou honí jsem taky já
to mě nějak uniká, když jsem všechno já, ale to, co mám v hlavě já nejsem? nebo jsem to, co jsem v hlavně a to kolem já nejsem?
ještě že tu funguje Zákon přitažlivosti, který spíše odpovídá na moji vibraci (na to jak se cítím) než na to, co jsem v hlavě ikdyž i to co jsem v hlavě je podstatné
Dagmar píše:Ladislav píše: uvědomit si, že to, co se ti honí hlavou, nejsi TY...už jsem ti to tuším někde psal, podívej se do svého srdce
VĚŘ SI
![]()
--------------
uvědomit si, že to, co se ti honí hlavou, nejsi TY - Láďo díky, prosím, nemůžeš najít tvůj původní přízpěvek?? Moc by mě zajímal. Máš pravdu. Díky ahoj Dáša
prosím vysvětlit....
Chudák Teo...
On prosí o radu, zda někdo neví o nějakém centru v ČR co by pořádalo vedené cesty k probuzení(osvícení), důrazně uvede "PROSÍM NEREÁGUJTE NA TENTO TOPIC POKUD O NIČEM TAKOVÉM NEVÍTE... DĚKUJI" a co se mu tu dostane? Klasická ukázka projekcí každého, kdo sem odpovídá se svými radami, jak by co Teo měl nebo neměl... Já vím, všichni to myslíte dobře, ale zaprvé nereagujete přesně na Teovo přání a za druhé píšete o svém přístupu k "problému". Ty uvozovky píšu záměrně, protože pod pojmem problém vidím něco úplně jiného, než momentální (jedno jaké a jak dlouho trvající) zmatení na cestě "odněkud" "nekam". I to bloudění a hledání má smysl, stejně jako cokoli jiného. Netlačit na pilu a povolit ze svých očekávání je možná o to větší výzva, které by měl každý, kdo chce jít výš (a kam, vlastně???), prožít, vstřebat a snad si i z ní něco vzít... Být tady a teď. Jinde není líp. Jenom jinak. Ale přesto stejně jako tady.
Skvěle mi do tohoto tématu pasuje následující link: http://eprakone.wordpress.com/2010/06/1 ... slimakovi/
Já mu odpověděl tak, jak si představoval. Jen jsem to udělal přes PM
jamajsky.drap píše:Jestli to správně chápu, hledá se prostě nějaký "urychlovač"![]()
Já celkem vážně uvažuju o Santo Daime. Jde o takový křesťansko-šamanský rituál, který (i s pomocí halucinogenní rostliny) rozšiřuje stav vědomí. Je to hodně přímá cesta a asi není příliš vhodná pro úplné duchovní nováčky. Igor Chaun, který se dlouho věnoval buddhismu, popisuje tento zážitek jako zlomový ve svém životě , který úplně změnil jeho náhled na svět. Je o tom několi videí na youtube. Hezky tento rituál také popisuje Jiří Kuchař ve svých knihách. Malý zádrhel je v tom, že je třeba se vypravit do AmazonieZatím jsem nenašel na netu nějakou výpravu z Čech, tak pokud byste o někom věděli, dejte vědět
vostalpetr píše:Velice by mě zajímalo, jaký dopad na každodenní žití může tato zkušenost mít - přece jen, když je člověk na kopci, musí z něj slézt zpět mezi lidi z masa a kostí a to je docela drsné procitnutí z rajské pohody tam někde v oblacích...
................................................................................................................
No můj názor je takovej,
že použít urychlovač je velmi dobrá zkušenost,
z který se možná poučíme,
že používat urychlovače se nemá
(už jen právě proto, protože nás někam vystřelej do nebe, zatímco žádoucím výsledkem je spíše nebe na zemi)
Ale je to věc názoru, tedy našeho cíle,
jsou různá probuzení,
(pro jednoduchost řekněme že je probuzení pouze dočasné a probuzení stálé)
a je velku dobré si uvědomit, co který učitel učí,
a také vlastně o jaké probuzení nám jde
Nejednodušší a nejrychlejší cestou k dočasnému probuzení je uvědomění si Přítomnosti Ted a Tady,
to při správném "úsilí" může být velmi rychlé...
Mendule píše:http://www.youtube.com/watch?v=nnXhFpaNdcw&feature=player_embedded#at=22
třeba Ti pomůže tohle
dýchání se stane malým, krátkým až ustane.
Zpět na Události, akce, přednášky, srazy a setkávání
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků