O speciélní "Boží ochraně" nebo-li vajíčku Nadjá.
E. Tomáš byl v takové ochraně např. při výslechu na gestapu.
.........
O metodě sebedotazováni :: Eduard Tomáš, Paměti mystika 06/15
https://www.youtube.com/watch?v=FjwYhxd ... R8&index=70:19
Eduard Tomáš:
To Vám, přátelé, řeknu, jak se ta Boží ochrana dělá. Ona se vlastně nedělá pochopitelně, protože jsme v Boží ochraně pořád. Jenomže můžeme být jako dítky Boží - trochu tomu Božímu vlivu nápomocni.
A to bylo tak: Když měla začít válka mezi Východem a Západem, mezi Hitlerem a Moskvou a Brunton to věděl, očekávalo se to prostě všeobecně, tak nám poslal takovou - takový návod. A v tom stálo: "V přítomné době si přeji, abyste chovali myšlenku na Nadjá - on tomu říkal Nadjá - Overself - myšlenku na Nadjá, jak vás zahaluje a ochranuje mentálně i materiélně, jak vám dává absolutní bezpečnost a ochranu. Tuto myšlenku chovejte neustále. " A my jsme ji také neustále chovali.
Učili jsme to kdekoho, i děti jsme tím těšili. Vzpomínám si, můj kluk - tehdy byl ještě malej - někde spadl ze střechy - já už nevím kde, ale do nějaké vánice, nějakého sněhu a říkal: "Mně se, táto, nemohlo nic stát, prosím tě, vždyt jsem byl ve vajíčku."
Oni tomu totiž říkali vajíčko. Tady to Božství, to vnitřní Božství, to Nadjá, to Overself, jak tomu říkal Brunton, si představovali, že to vyzařuje na všechny strany. především, že je to živé - a ono to živé je - že je to živé a že to vyzařuje. Prostě dělá takový obal kolem člověka, jakoby byl ve skořápce. Proto tomu říkali vajíčko. A že se nemůže na člověka vůbec nic, že se mu nemůže vůbec nic přihodit. Všechny negativní vlivy, at jsou jakékoliv, se od něho odrazí prostě - jako od pancéřového plechu.
Tak v tomto jsme žili vlastně celou válku, A i po ní ještě a ohromně se to osvědčilo. Přátelé, to vám doporučuju. Tohleto vajíčko si dělejte, jak můžete, ono vás to chrání nejen před vlivy zevními - to je pochopitelné - těch je taky dost, ale i vnitřní, Proč? Protože stále myslíte na to vnitřní Já. A to je to nejkrásnější cvičení, jaké vůbec můžete mít. Nejlepší cvičení je, stále si uvědomovat Já. To říkal Mahariši, po něm to říkal Brunton, po Bruntonovi to říkali další a další lidé, a také to skutečně dělají a ono je to pravda.
Později jsem zjistil, že tohleto vajíčko se dá roztáhnout do nekonečna, a je to výborné cvičení. Potom je, jak je.
....
Nádherná, praktická rada.