k diskusi na Poradně

Re: k diskusi na Poradně

Příspěvekod Trini » ned 15. zář 2024 7:35:58

Návštěvník píše:
Pedriito píše:[youtube]O9Hcbd50zjk[/youtube]

Oni to samozřejmě ti muzikanti myslej trochu jinak... :-)

---
Nebuď Jano smutná, prostě si to vem všechno k srdci a bude dobře.

Jana napise tech par svych osvetovych hesel - ktere porad dokola opakuje - a hned si tim trochu blazenosti vytvori. Prejme ji to. Vzdyt nic jineho nema... :)
Trini

Poděkoval: 331
Poděkováno: 113-krát v 102 příspěvcích

Příspěvekod Trini » úte 24. zář 2024 14:40:53

Návštěvník píše:
Jana píše:
Návštěvník píše:Kdo vyhazuje?

Ten, co ví, co jde proti síle uvědomění Bytí?

Jana.

Dá se říct, že tady může být služba Probuzeným, kde se nechává proudit jejich energie k uvědomění jednoty Bytí a probuzení.

Pak tady musí být důslednost a všechno, co směřuje k upevňování iluze duality eliminovat.

Pokud by tady nebyla taková síla, která to zvládne ukočírovat, pak tady může být stejné volné diskuzní fórum jako VP, Inspiruj, Posezeníčko.

K tomu tady nemusí být provozovaná ještě navíc Poradna, která by nabízela totéž.

Tudíž by pak byl oprávněný důvod Poradnu zavřít, což není žádný problém a je to možné okamžitě,

pokud by se ukázalo, že ta síla ukočírovat to, není dost silná.

Problém je, že ten kdo posuzuje a rozhoduje, co jde proti té síle probouzení a co ne, je tady někdo, kdo právě svými příspěvky často jde právě proti té síle. A té síle, která by mohla pomoci se probudit i tomuto posuzovateli se snaží bránit, protože jako duchovnímu egu je mu nepříjemná.

Je to tak trochu, jako udělat kozla zahradníkem :)

Přesněji řečeno kozel si založil zahradu a snaží se, aby na ní rostlo jen to, co mu chutná. Nic proti tomu, ale neříkal bych tomu pak duchovní fórum.
Trini

Příspěvekod Trini » sob 28. zář 2024 7:31:36

Návštěvník píše:
Jana píše: Proto duchovní mistři sdílejí tato učení pouze s těmi, kdo jsou připraveni je slyšet, protože ne každý je ochoten vzdát se svých představ a konceptů. A proto ty nepřipravené vyhazují.

Měla jsi někdy duchovního mistra, za kterým jsi pravidelně chodila a byla svědkem, že někoho vyhodil? Nebo to jsou jen tvoje domněnky z výprávěních jiných lidí, které není možné ověřit?
Jak to opravdu je, by mohl vyprávět z vlastní zkušenosti právě Miroslav nebo Pedrito, protože ti opravdu učitele, za kterým chodili, měli.

Pedrito, Miroslave, vyhazovali vaši učitelé někoho, kdo za nimi přicházel? A když ano, řekli důvod, proč ho vyhazují?

V I Am That Nisargadatta nikoho nevyhazoval, naopak některým návštěvníkům říkal, aby zůstali déle, že se pak budou moci otevřít tomu, co sděloval. Tedy, že se v jeho přítomnosti stanou připravenými. Kdyby někoho vyhazoval a to ještě z důvodu, že ho vidí jako nepřipraveného, tak by mne nikdy nezaujal.

Ramana akorát jednoho návštěvníka vyzval, aby raději odešel, Ten návštěvník se neustále předváděl, jak už všechno ví a zná, hrál si na probuzeného. Ramana mu řekl, že když už všechno ví, tak není důvod, aby zůstával, protože svým chováním jen ruší ostatní.
Trini

Příspěvekod Trini » sob 28. zář 2024 7:36:39

Návštěvník píše:
Pedro. píše:
Takže ti na paradně radím, podívej se na to bez sebe. Tedy merkem universálním.

Ale co když ještě není připravena, protože se nechce vzdát svých představ a konceptů? Pak už jí nebudeš radit a vyhodíš ji?
Trini

Příspěvekod Trini » ned 29. zář 2024 8:27:56

Jana píše:
Pedro. píše:
Banuju jenom nezralou mysl, která pravdu nezná a lpí na největší nevědomosti, vydává ji za pravdu a troufá si cokoliv posuzovat.

Prohrál jsem Honzame, máš u mě ponožky.

Banuješ jen sama sebe před pravdou viděnou druhými.

Chráníš tím své v vnímání pravdy, před vnímání druhých.
Miroslav tu žádného Mistra nezpochybňuje. A překlad jejich slov
vždy nemusí být přesný. Nebo se pokládáš za Mahaguru,
který tohle bude soudit, pozornost, intuici druhých?

Neztrácej tím drahocený okamžik a pamatuj, že karmický zákon je mnohem neúprosnější
než tvé pojetí Pravdy.

To, co jsem - jsi - jsme, není možné zabanovat.

Karma se týká jen toho, kdo je ztotožněn s tělem. Jen pro toho, kdo žije v nevědomosti a nepoznává, že je Já, které je Boží, je vším, co existuje, neměnné, věčné, ničím nedotknutelné.

Karma se týká projevu (= manifestace Já)- a tomu se tedy nevyhnou ani realizovaní. I na jejich těle a osudu ve světě a i v posmrtných regionech se projevuje karma - jak pozitivní, tak negativní.

Ale ty samozřejmě, i kdybys přišla zase do pekla, si budeš říkat: To je ale zábavná podívaná. :yes:

Eduard Tomáš:

...Duchovní život sám o sobě nemůže zpravidla vyřešit úplně všechnu karmu z daleké, třeba již zapomenuté minulosti, nehledě k tomu, že mnoho negativních působení přijímá jogín odjinud, např. od svých žáků, od svých příznivců i nepříznivců, a to at chce nebo nechce. Jeho tělo není nesmrtelné a podléhá stáří a chorobám právě tak, jako jiná lidská těla. ...

...Duchovní obři mohou trpět a také trpí, mohou umřít a také umírají třeba na kříži a přece od nás neodcházejí. Jsou věčně zde a všude, nebot takoví, jací jsou, jsou nekoneční a nesmrtelní. Dokladem jejich stavu nejsou osudy jejich těl, ale duchovní zažíváni nejvyšší Pravdy Absolutna a to nemá se změnami smrtelného těla člověka nic společného.

:)
Trini

Příspěvekod Trini » ned 29. zář 2024 8:39:09

Návštěvník píše:
Jana píše:
Pedro. píše:Ta proč to děláš? Je to jen ukázka domělé moci. Dřív jsi to nedělala, a tu jsi vyčetla, že Mistři to dělaj,že když je někdo příjde obtěžovat, s nečistými úmysly, egocentričtí, tak jsou vyorovozeni.
Ale to jsou Mistři, nikoliv Jana, co má pocit vlastnictví poradny, kde chce v jejich jménu nastolit svůj řád.
Řád Jany. Tvůj duch je tvůj pravý Mistr. Na to ukazuje Guru, a ukazuje na to tisíci způsoby, aby jsi pochopila.
Že on je tímhle duchem, co nezná iluzi. Mysl zná iluzi, neb jí to ukazuje ego. Které ve svém rozpoložení neví, neuvědomuje si Pravdu. Ale zároveň, skrytě, touží ji poznat. A ten dotek, co to uskutečňuje, je Šakti, Láska duše.
A taková nezná podmínky, nezná klam... Atd.

Jak říká Nisargadatta, děje se jen to, co je třeba

Proto píše Pedrito to, co píše - a je za to banován.

A Ježíš dělal to, co dělal - a byl za to odsouzen k smrti a ukžižován.

A karma rozhodne, kdo - za to, co dělá - přijde do pekla.

Nisargadatta: Karma je léčivá ruka Boží.

Trini

Příspěvekod Trini » ned 29. zář 2024 8:43:18

Návštěvník píše:
Jana píše:
Pedro. píše:Ta proč to děláš? Je to jen ukázka domělé moci. Dřív jsi to nedělala, a tu jsi vyčetla, že Mistři to dělaj,že když je někdo příjde obtěžovat, s nečistými úmysly, egocentričtí, tak jsou vyorovozeni.
Ale to jsou Mistři, nikoliv Jana, co má pocit vlastnictví poradny, kde chce v jejich jménu nastolit svůj řád.
Řád Jany. Tvůj duch je tvůj pravý Mistr. Na to ukazuje Guru, a ukazuje na to tisíci způsoby, aby jsi pochopila.
Že on je tímhle duchem, co nezná iluzi. Mysl zná iluzi, neb jí to ukazuje ego. Které ve svém rozpoložení neví, neuvědomuje si Pravdu. Ale zároveň, skrytě, touží ji poznat. A ten dotek, co to uskutečňuje, je Šakti, Láska duše.
A taková nezná podmínky, nezná klam... Atd.

Jak říká Nisargadatta, děje se jen to, co je třeba a ve své podstatě se nic neděje.

Jak správně pochopil Miroslav, není tím, kdo by byl banovaný.

Pokus se vnímat Lásku, kterou zmiňuješ, přímo v sobě.

Copak nevnímáš, že Pedrito přesně to dělá? A že právě z té Lásky ti píše to, co píše?
Trini

Příspěvekod Trini » ned 29. zář 2024 12:17:43

Návštěvník píše:
Jana píše:
Návštěvník píše:

Karma se týká projevu (= manifestace Já)- a tomu se tedy nevyhnou ani realizovaní. I na jejich těle a osudu ve světě a i v posmrtných regionech se projevuje karma - jak pozitivní, tak negativní.

Ale ty samozřejmě, i kdybys přišla zase do pekla, si budeš říkat: To je ale zábavná podívaná. :yes:

Z pohledu nevědomosti samo sebou můžeme být tělem, osobou, individualitou, která může někam přijít.

Podle tebe byli Ramana, Nisargadatta a E. Tomáš nevědomí? Nebude to spíš naopak? Můžeš si být jistá, že to tělo, které ted vidíš, když se na sebe podíváš, do pekla nepřijde - at se s ním ztotožnuješ nebo ne. Ale v pekle jsi už byla, jak jsi sama vyprávěla. Měla jsi tam nějaké tělo?
Trini

Příspěvekod Trini » ned 29. zář 2024 12:25:32

Návštěvník píše:
Jana píše:
Návštěvník píše:

Z pohledu nevědomosti samo sebou můžeme být tělem, osobou, individualitou, která může někam přijít.

Podle tebe byli Ramana, Nisargadatta a E. Tomáš nevědomí? Nebude to spíš naopak? Můžeš si být jistá, že to tělo, které ted vidíš, když se na sebe podíváš, do pekla nepřijde - at se s ním ztotožnuješ nebo ne. Ale v pekle jsi už byla, jak jsi sama vyprávěla. Měla jsi tam nějaké tělo?

P.S. Dokud vnímáš něco, co můžeš banovat a banuješ to, - tak stejným způsobem můžeš zase prožívat peklo. Bude se to prostě dít jako to tvoje banování.
Trini

Příspěvekod armin » pon 30. zář 2024 17:45:49

Jana na poradně vesele maže, co jí píšu, na co ji upozorňuji a banuje jednu IP adresu za druhou. Mám dojem že už více než 12 IP adres.
Nechává tam jen ty její "výklady" které akorát ukazují její zásadní nepochopení toho, co sama cituje.
Její "farizejství" se stále více ukazuje a prohlubuje.
Jsem zvědav jak to s ní bude dopadat dále.
Každopádně to může být pro mnohé poučné.
armin

Poděkoval: 33
Poděkováno: 70-krát v 66 příspěvcích

Příspěvekod armin » pon 30. zář 2024 18:00:03

Konkrétní příklad Jany dokládá jak ego z iluzorní extrémně sebestředné "nebeské říše" ("jsem vším") ego směřuje postupně přímo do "pekla"
Zde výňatek z "Šesti říší" - kudy Jana teď evidentně prochází:

Dříve nebo později se absorpce začne vytrácet a opice se zmocní panika. Cítí se ohrožená, zmatená, zranitelná a ponoří se do říše žárlivých bohů. Avšak úzkost a závist říše žárlivých bohů opici zmáhá natolik, že začne zjišťovat, kde se stala chyba, co špatného se vlastně stalo a proč tomu tak je. Vrátí se tak do lidské říše. Ale lidská říše je také velice bolestivá. Stálá snaha pochopit a objevit, co se děje a co bylo uděláno chybně, jen zvyšuje bolest a zmatek. A tak opice unikne váhání a kritickému postoji lidského intelektu tím, že se ponoří do živočišné říše, kde se plahočí, trmácí a nevšímá si toho, co je kolem ní. Je hluchá a němá ke všemu, co by mohlo narušovat její bezpečnost, která spočívá v tom, že se neodchyluje z úzkých a dobře známých cest. Avšak přece jen z okolí k ní něco pronikne a podnítí v ní hlad něco získat. Stesk po říši bohů se stane velice silným a intenzita boje, aby se dostala zpátky, se zvětšuje. Opice se alespoň ve snech těší radostmi z božské říše. Ale tyto fantazie uspokojí hlad pouze nakrátko, takže za chvíli je opět hladová. Hlad trvá neustále, až opici nakonec zcela přemůže zklamání z toho, že se hladu nemůže zbavit a pustí se proto ještě do většího zápasu za uspokojení svých žádostí. Agresivita opice je natolik silná, že její okolí na ni odpovídá stejnou silou, takže se vytvoří atmosféra vzrušení, žáru a klaustrofobie. Opice se tak vrátila zpátky do pekla. Podařilo se jí opsat celý okruh z pekla do nebe a opět zpátky. Tento věčný cyklus boje, úspěchu, zklamání a bolesti je kruh samsáry, řetěz karmických reakcí, vyplývající z utkvělé, dualistické představy.

Celé je to zde:
viewtopic.php?f=50&t=4114&p=43509&hilit=%C5%A1est+%C5%99%C3%AD%C5%A1%C3%AD#p43509
armin

Příspěvekod armin » pon 30. zář 2024 23:39:14

Myslím, že hlavní utrpení, které přináší sebestřednost je samota, osamělost, izolovanost. Já, jen já, Já jsem vším, není nikdo druhý (to by přece nbylobyla dvojnost - takhle blbě to mnozí chápou...)

Takže neschopnost navázat vztah Já - Ty
Celý můj svět je Já - Ono

Martin Buber JÁ A TY
Svět je pro člověka dvojí, neboť i jeho postoj je dvojí.
Postoj člověka je dvojí, neboť i základní slova, která může pro-nést, jsou dvěbyla
Základní slova nejsou jednotlivá slova, nýbrž slovní dvojice.
Jedním základním slovem je slovní dvojice Já-Ty.
Druhým základním slovem je slovní dvojice Já-Ono, přičemž místo Ono lze říci i On nebo Ona, aniž by se tím základní slovo měnilo.přece
A tak je i lidské já dvojí.
Neboť já základního slova Já-Ty je jiné než já základního slova Já-Ono.
Základní slova neoznačují věci, nýbrž poměry. Základní slova nevypovídají o něčem, co existuje mimo ně: teprve jejich vyslovení zakládá bytí toho, co vyjadřují. Základní slova říkáme svou bytostí. Říkáme-li „ty", vyslovujeme i já slovní dvojice Já-Ty. Říkáme-li „ono", vyslovujeme i já slovní dvojice Já-Ono. Základní slovo Já-Ty lze říkat jen celou bytostí. Základní slovo Já-Ono nelze nikdy říkat celou bytostí.
Není žádné já o sobě, nýbrž jen já základního slova Já-Ty a já základního slova Já-Ono.
Říká-li člověk „já", míní jednoho z obou. A tak je tu vždy jen to já, které člověk míní. I když říká „ty" nebo „ono", je tu já jednoho nebo druhého ze základních slov.

Kdo říká jedno ze základních slov, vstupuje do něho a stojí v něm.
armin

Příspěvekod Eva Nada » úte 01. říj 2024 1:00:16

Toto bych dala do vlákna o partnerství.
Eva Nada

Poděkoval: 39
Poděkováno: 28-krát v 27 příspěvcích

Příspěvekod Trini » pon 07. říj 2024 13:19:33

Návštěvník píše:
Jana píše:Všechny myšlenky.... jsou jenom hrátky mysli.

Tedy i ty tvoje myšlenky o čemkoliv - jakkoliv si o nich myslíš, že jsou důležité, či svaté - jsou jenom hrátky mysli.

Co jsi byla, než jsi začala přemýšlet o čemkoliv?

Odpověd najdeš v tichu.

Jakákoliv slovní odpověd jsou zase jen hrátky mysli.

Trini

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení