Trini píše:Alaja píše:Dobrá, dám si tak rok pauzu od inspiruj a Jany. Pak uvidím, jestli tady bude Jana dál trollit.
Beru to tak, že si Jana nepřeje, aby honzama tady napsal jediné další písmenko....
Taky mě to napadlo - jako první.
Jako druhé, že je Jana na Honzamovi zcela závislá a nemůže bez něho žít. Strašně tím trpí, že Honzam tady nepíše, a tak se to snaží kompenzovat svými představami o Božím království.
No, jo, když jinak nemůže.
To, co si o čemkoliv lze myslet, záleží jen na stavu mysli a se skutečností to nemusí mít vůbec nic společného.
Může tady být kupříkladu objev, že realitu si tvoří každý sám. Osobní život každé bytosti je něco jako
trip a jako by existoval okamžik, ve kterém je možné se svobodně rozhodnout, kam to celé dál směřuje.
A tenhle okamžik, když tady není bdělost, se může propást a pak už jako by nebyla šance obrátit směr.
Ta ztráta svobody je jízdou do pekla, do věčného utrpení, o kterém Honzam psal.
Kdežto v Božím království - v Boží přítomnosti - je tenhle okamžik, kdy je možné volit to, co je s naší přirozeností v dokonalém souladu, to, co je zdrojem štěstí, krásy a blaha, věčný, tudíž přítomný.
A když se zeptáte někoho bdělého - probuzeného, tak možnost nějaké volby samosebou popře.
Totiž tak velký idiot, který by vědomě volil něco jiného, neexistuje.
Žíznivý u věčného pramene, který nemá žádné zábrany se napít, se napije.
A neuvažuje o žádné volbě.
To je ten důvod, proč se
Papaji zmiňuje o démonech.Pořád mi to nebylo jasné, co by mohlo být tak iritující na tom, že někdo poznává nekonečné blaho, štěstí, krásu...
A tím dotčeným je iluze mysli, která říká něco ve smyslu: "Tuhle volbu já nemám..."
Jinak by tady byla jen radost ze sdílení.
Tím nemám nejmenší zájem se kohokoliv jakkoliv dotknout.
Proto, jestli je to možné, ať si tohle nikdo nebere osobně.
Spíš je tady jen radost, že onu iluzi, která by mohla bránit osvobození od žíznění, je možné prohlédnout.