Jana píše:Honzam vypráví o zrození polarit duší, o tom jak se ze sladké blažené existence začne dělit mužská a ženská duše a ta mužská polarita té ženské polaritě ještě v jemnohmotné podobě už má tendenci ubližovat, jak se pak po narození ty dvě polarity sobě vzdalují, jak se hledají, jak touží po spojení, po jednotě.
Nechápala jsem, proč by tady mělo být nějaké ubližování. Jasno do toho vnesla zkušenost z inkarnací. Při jedné zřejmě z nejsilnějších zkušeností, kdy při drancování národů a vraždění žen a dětí jsem se jakoby zázračně opustila peklo prožívané v těle a ocitla se ve světle, lásce, blahu a kráse bezforemné Boží přítomnosti.
Pak jsem při další inkarnaci toho původce mého přesunu potkala. Odpykával si svou karmu, prožíval peklo, něco v něm si tu účast na masakru nemohlo odpustit. Žil v celibátu jako vegetarián. Snažil se ze všech sil dělat to nejlepší, co bylo možné.
Při jednom vhledu jsem viděla ten začátek, který byl podobný tomu, co popisuje Honzam. Vstupovali jsme z ráje, z místa, kde nic nechybí, do toho dobrodružsví dvojnosti s tím, že v té druhé polaritě je pojistka, že mi pomůže se v té dvojnosti neztratit, že mi pomůže k návratu Domů, do ráje. Ta druhá polarita musela přijmout roli temnoty, nevědomosti, jinak by něco takového nikdy nedokázala.
Udělala to z lásky a teď prožívala peklo, ze kterého nenacházela vysvobození.
Prosila jsem Honzama, tehdy v jeho srdci ještě zářilo to světlo Já, jestli by mohl téhle bytosti pomoci, že jako muž, který také žil v celibátu, byl vegetarián, šel dost podobnou cestou jako ta bytost, by jí třeba mohl pomoci najít cestu, že by mu ta bytost mohla rozumět.
Vnímám, že Honzamův vstup do temnoty je z lásky.
Jana píše:
Vnímám, že Honzamův vstup do temnoty je z lásky.
Honzam není v temnotě. Temnotu můžeš vnímat jen, když je v tobě. Temnota je koncept, který tě drží. Pust se ho, Jani. Pust všechny ty představy o temnotě, pekle, ohnivém jezeře atd. Když tak si ponech jen ty pozitivní koncepty jako je ten křestanský "Boží království". Ale přestan si pod ním něco představovat, nech se překvapit - jako dítě.