Trini píše:Trini píše:armin píše:Teď u nás také není žádný dravý kapitalismus - myslím že je tady stejný jako v Rakousku.
Není. Rakousko je demokratická, neutrální země s vyspělým sociálním systémem, se svobodou slova a názorů. K tomu má Česko dost daleko, snad se to ted za Babiše trochu zlepší.
P.S. Už jen ten způsob, jak o tom mluvíš, ukazuje, že v Česku není něco zásadního v pořádku - pokud je tam hodně takových lidí jako ty.
O tom, jaké to tady je, je možné mluvit pravdivě jenom tehdy, když tady skutečně žijeme. Cokoliv o tom, co je jindy a jinde, je jenom pouhá představa.
Jaké je to dokonale žít v Pravdě popsal například
Nisargadatta. Můžeme sledovat jak moc se naše poznávání pravdy, ke které nás probuzení směřují, tomu blíží, nebo vzdaluje.
Mohu říct, že jsem až v úžasu, jak je ten svět dokonalý, když vymizí všechny představy o něm. Mám to na rozdíl od Nisargadatty jednodušší o to, že mi před okna nikdo nepostavil veřejné záchodky.

V téhle chvíli můžu na 100 % potvrdit, že absolutně všechno, co právě teď tady je, je v mém světě láskou. Můj svět neobsahuje žádné představy o tom, co je jinde a jindy. Moudrost o tom, co tady není, říká - není to nic.
Nicméně jinak je ve mně úžas a vděk za všechnu tu krásu, co tady je. To báječné doma, ta krásná zahrada, nádherná příroda, skvělí sousedé, přátelé, blízcí. Všichni potomci jsou velkou radostí. Všechno to, co je láskou, je láskou v mém srdci, takže je to přítomné tady. Nic nechybí. Je to úplné, celistvé. Proto je ten svět tak Boží, tak dokonalý.
Je to dokonalé Boží království, ke kterému je všechno ostatní přidáno.
Vůbec si neumím představit, že by jinde mohlo být jakkoliv líp, možná nanejvýš stejně.
Kdosi kdysi popsal zkušenost: "Jakmile uvěříte, že někde tam je lépe, než tady, tak jakmile tam jste, objeví se další jiné tam, kde je ještě lépe." To je štrapáce ega.
Pravé Já nemůže být jinde, než právě teď tady.
Tak nádherný den.