Trini píše:Holt závidíš obyčejným lidem, že by se měli mít lépe, nepřeješ jim to a představa, že by se měli mít lépe, tě naplnuje nenávistí. Když někdo chce být bohatý, tak musí existovat chudí, jinak by přece nemohl být bohatý. A ta Konečná by ti to chtěla překazit. Taková drzost.

Co ty všechno nevymyslíš.
Pod těmito ideami jsme za totáče (kromě nesvobody) všichni vesele chudli a zaostávali,a hlavně ti chudí na tom byli nejhůře,. protože hospodářství a podniky vedli diletanti s dobrým kádrovým profilem a produktibvita šla do háje. V Rumunsku například šla ke konci elektrika jen několik hodin denně. Dederóni přes nás prchali do západního německa a u nás nechávali na ulicích a silnicích své trabanty. Ty to nepamatuješ?
Osobní počítače začalo u nás vyrábět JZD Slušovice, protože tomuhle JZD papaláši zkusmo nechali svobodu podnikání, odměňovalo a postupovalo se tam podle produktivity práce a výsledků a ne podle konexí a kádrových profilů . Takový experimentální ostrůvek v tom totalitním moři. A jak jim to jelo - vydělali si vývozem na dovoz součástek, licencí a už montovali. Dokonce začali podnikat v Rusku - zvedneme vám výnosy kukuřice a vy nám zaplatíte polovinu z toho, o co sklidíte víc. Win win.
Když nastala svoboda podnikání v celé republice, tak se postupně vrátili zase k zemědělství - už přidruženou výrobou nemohli konkurovat v normálních tržních podmínkách.
Já jsem tam byl i jinde v době, kdy jsem děla ve výzkumu, takže bych mohl vyprávět
Na školení, které nám poskytl Výzkumný ústav zemědělských strojů, nám odborníci říkali mimo jiné:
Napřed když na západě vyvinuli nějaký stroj, dovezli jsme ho rozebrali a začeli vyrát také.
Později - dovzli jsme, rozebrali ale už jsme to nedokázali vyrábět stejně - neměli jsme k dispozici vhodné kvalitní materiály.
A ještě později, dovezli jsme, rozebrali a už jsme ani nerozuměli tomu, jak to fungujem - (když už v tom byla elektronika)A na přímý dovoz nebyly devizy.
Takže tohle, abychom se měli lépe tím že zvýšíme platy snížíme daně, snížíme ceny, potřebným dáme co potřebují atd. tak to se někomu hezky poslouchá, když nevidí, že jsou to ekonomické diletantské nesmysly, ale jak vidno, takových je u nás už opravdu málo.