Eva Nada píše:Nic píše:Eva Nada píše:Jani, z tebe nemluví srdce. Z tebe mluví pěkně zapouzdřený ego, které se bojí o sebe samo, že by muselo umřít, kdyby se mu všechny ty konstrukce zřítily

Ale mám tě ráda, beru to tak, že lidi jsou všelijací a každý máme co k řešení, samozřejmě i já...
Evi, díky. To, jestli promlouvá ego nebo srdce, poznáme nejlépe podle vnitřního pocitu. Když mluví srdce, je tu radost, lehkost, blaženost, nic nepodmíněného. Ego naopak neumí být bez strachu – pořád chce něco jiného, než co je, pořád je nespokojené. Proto hledá útěchu různě – někdy v alkoholu, někdy v útěku, někdy v odporu. Ale když se díváme z místa bez ega, to, co je, je prostě v pořádku, a není třeba nic měnit. Tady je klid, který se nedá ničím nahradit.

Proč potom tvá aktivita ve vkládání různých promluv, tvoje diskutování, když vše je radost, klid, není třeba nic měnit?
Krásná otázka, díky. Se zmizením iluze oddělenosti mizí i projekce konatele. Je to spíš zábavná podívaná, než co jiného.
A největší radostí je poznání, že jsi Já. Je to neuvěřitelně Boží - to uvědomění - že jsme se nikdy nerozdělili.
Samo sebou, dokud je tady lpění na iluzi oddělenosti, že jsme tou formou, tělem se jménem, je nepředstavitelné, že by ta forma se jménem, o které víme tolik špatného, mohla být Boží, mohla být láskou, která nemá chybu.
Všimni si, jak všichni ti Probuzení promlouvají v zájmu probouzení s takovou láskou, tak rádi -

a stejnou radostí je tyhle promluvy vedoucí k probuzení sdílet.
Bez ztotožnění s formou a jménem je ve své podstatě jedno odkud to pramení, vychází to všechno ze stejného zdroje.
Z Boží Lásky, kterou tohle všechno je.
Dokud není iluze oddělenosti prohlédnuta jako iluze, může se
Nisargadattův dokonalý svět jevit jako únik z reálného světa, ve kterém lidé umírají, nenávidí, trpí... Vždyť i on sám se tak rád hádal, rozčiloval, měl veřejné záchodky na dočuch a umřel na rakovinu.
Jenže on neviděl jen tu malou čmouhu na plátně obrazu, on poznával ten obraz celý, tu krásu celistvého života, protože sám
je celistvý.
Píšu
JE, protože, jak říkal, se nikdy nenarodil a nikdy nezemřel.
Jestli jeho slova v našem srdci promlouvají láskou, pak je tou láskou, která nás vede k Sobě, kde nikdo se nerodí, nikdo neumírá, kde jsme celiství, nezávislí na formě a jménu...
a tady jsi Já.