Nic píše:Trini píše:To je tvůj pohled, Jani. Většina ostatních vnímá probuzené a to, co říkají, jinak. Ale to je ok, každý má nárok na svůj pohled.

P.S. Mne by třeba ani Ramana, ani Nisargadatta nezaujali a neviděla bych je jako realizované, kdyby pořád dokola mluvili jen o nějaké dokonalosti, lásce, štěstí a blaženosti. Ale to - na štěstí

- nedělali. O čem Ramana hodně mluvil, bylo the Self - Nadjá. Poznat Nadjá bylo pro něho to jediné podstatné. A Nisargadatta často zminoval opravdovost - opravdovost při pátrání, jak je to s "já".
Mě zaujalo to, co popisují přesně tak, jak to poznávám. Opravdovost při pátrání je hezká věc, ale tohle pátrání končí
nalezením štěstí, kterým pravé Já je.
Po čem bys dál chtěla opravdově pátrat, když už je dopátráno.
Dopátráno je nikoliv, tím, že někdo nalezne, ale tehdy, když zmizí ten, kdo pátral.
Osoba nikdy nebude mít dopátráno. Ani když prohlásí, že má dopátráno. Ani když prohlásí, že není. Ani když si dá nick nic.
Nalezla jsi štěstí, které prýští z pravé podstaty. Ok to je krásné. Umíš se kdykoliv do tohoto pocitu spojení, ze kterého pocit štěstí pramení. Nádhera.
Ano, o tom mistři mluví. Ale nejen o tom. Říkají ovšem i to, co zatím neslyšíš, nechceš nebo nejsi schopna slyšet.
A neslyšíš a nevnímáš ani, když je tito opakovánu a neustále dáváno pod nos.
Je rozdíl v tom "lízat med" a "stát se medem"
12 let, co tě znám, nám předvádíš, jak sladké je lízat med. Uvízlá 3 políčka před cílem. Je to naprosto OK. Jen to prosím, neprohlašuj za cíl.
Nestačí, o tom, kdo pátral prohlásit, že není. Musí se ztratit (v překladu:ztratit svou důležitost), ale tím co píšeš, jej stále udržuješ při životě. Z každé tvé věty ční "Já vím, já vím, já vím". Tvé osoba svou důležitost neztratila.
Toužíš po uznání?
Ano stav, kterého jsi dosáhla je nevšední. Tvá touha, aby to ostatní poznávali, jako ty, je pochopitelná.
Jsi jistě dobrý člověk, který nepřeje druhým nic zlého.
Přeji ti, aby ses přestala spokojovat s první metou a znovu prozkoumala, co je a co není produktem mysli.
"Musíš dál hledat" je jen myšlenka, "Už jsem nalezla" je taky jen myšlenka. Jsem zvědavá, zda to zkoumání začneš u sebe.
Anebo celé toto mé psaní, prohlásíš za blábolení mé mysli, protože já v tvých očích nejsem dostatečně šťastná.
Tak, co to bude jednoduché odmávnutí rukou, anebo hluboká introspekce?
Držím ti palce.
Chápu, že vyjeté koleje jsou hluboké.