Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod armin » sob 04. říj 2025 11:22:17

Zdeněk píše:Ale to by tu nesměla vládnout justiční mafie arminova podhoubí. :(

Myslíš zahrádkářská loby?
armin

Poděkoval: 37
Poděkováno: 85-krát v 81 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » sob 04. říj 2025 12:28:29

armin píše:
Zdeněk píše:Ale to by tu nesměla vládnout justiční mafie arminova podhoubí. :(

Myslíš zahrádkářská loby?

Obrázek
Ty máš i tu zahrádku korumpovanou?
Zdeněk

Poděkoval: 0
Poděkováno: 13-krát v 13 příspěvcích

Příspěvekod armin » sob 04. říj 2025 16:07:24

Překvapivě se ukázalo, že ta umlčovaná většina, jejímž hlasem bylo Stačilo (podle jejich plakátů), není zas tak velká.
Akorát tady na Inspiruj by zřejmě Konečná a spol zvítězila spolehlivě.
armin

Příspěvekod Trini » sob 04. říj 2025 16:14:35

https://www.novinky.cz/clanek/volby-do- ... a-40542101

Voliče mobilizoval odpor k současné vládě, říká k vysoké volební účasti výzkumnice Friedrichová

Z předběžných výsledků se zdá, že volební účast bude nad očekávání vysoká. Tereza Friedrichová z agentury NMS, která s Novinkami před volbami spolupracovala, to vysvětluje ve volebním studiu Novinek zejména nespokojeností s dosavadní vládou.
Trini

Poděkoval: 358
Poděkováno: 124-krát v 113 příspěvcích

Příspěvekod Trini » sob 04. říj 2025 16:29:50

armin píše:Překvapivě se ukázalo, že ta umlčovaná většina, jejímž hlasem bylo Stačilo (podle jejich plakátů), není zas tak velká.
Akorát tady na Inspiruj by zřejmě Konečná a spol zvítězila spolehlivě.

Hlavním cílem voličů bylo odstranit současnou vládu, a tak šli na jistotu. Kdyby dali hlasy Stačilo místo Babišovi, tak by mohl vzniknout problém s tím bývalým komunistou na Hradě při vytváření vlády. Kdybych volila, tak bych dala hlas přesně z tohoto důvodu také Babišovi.
Důvěru ke komunistům jsem zatím nenabyla a to i když mne moje rakouská známá - doktorka práv, majitelka dobře zaběhlé firmy - vysvětlovala, že komunisté v Rakousku chtějí dobro pro lidi. Takový ten nepříjemný pocit zůstává - proto bych nikdy nevolila za prezidenta bývalého, velmi přesvědčeného komunistu, který ještě těsně před rokem 89 chválil přepadení vojsky Varšavské smlouvy v roce 1968. Přesně takoví lidé se podíleli na normalizaci a to nikdy nezapomenu.
Trini

Příspěvekod armin » sob 04. říj 2025 17:11:40

Trini píše:Důvěru ke komunistům jsem zatím nenabyla a to i když mne moje rakouská známá - doktorka práv, majitelka dobře zaběhlé firmy - vysvětlovala, že komunisté v Rakousku chtějí dobro pro lidi. Takový ten nepříjemný pocit zůstává - proto bych nikdy nevolila za prezidenta bývalého, velmi přesvědčeného komunistu, který ještě těsně před rokem 89 chválil přepadení vojsky Varšavské smlouvy v roce 1968. Přesně takoví lidé se podíleli na normalizaci a to nikdy nezapomenu.

Pozitivní na tom co píšeš je, že "pomoc Varšavské smlouvy" vidíš jako přepadení a normalizaci jako negativní období naší společnosti.
Už jsem měl pomalu dojem, že to vidíš naopak pozitivně, když fandíš Konečné a spol.
armin

Příspěvekod Trini » sob 04. říj 2025 17:17:53

armin píše:
Trini píše:
Pozitivní na tom co píšeš je, že "pomoc Varšavské smlouvy" vidíš jako přepadení .

Jako pomoc to viděl současný prezident Česka, byvalý komunista a rozvědčík.
Trini

Příspěvekod armin » sob 04. říj 2025 17:35:29

Trini píše:
armin píše:
Trini píše:
Pozitivní na tom co píšeš je, že "pomoc Varšavské smlouvy" vidíš jako přepadení .

To víš, byly prověrky a kdo to tak neviděl, tak letěl. V té době, podobně jako za okupace se nemohlo říkat, co si člověk doopravdy myslí a jak to vidí.
Mám dojem že v Rusku už to mají podobné. Kdo řekne nějaký názor o Ruské armádě, který není v souladu s oficiálním, tak ho mohou přímo zavřít na několik let.
Mají na to speciální zákon.
armin

Příspěvekod armin » sob 04. říj 2025 17:38:14

Tak mne volby potěšily, ukázalo se, že těch závistivých, nepřejích a hloupých není v naší společnosti zas tak mnoho.
To je dobrá vyhlídka do budoucnosti pro naši společnost.
armin

Příspěvekod Trini » sob 04. říj 2025 18:35:30

armin píše:
Trini píše:
armin píše:

To víš, byly prověrky a kdo to tak neviděl, tak letěl.

A nebylo jich málo, co řekli pravdu - stateční, pravdiví, charakterní lidé - a jak ty říkáš, letěli. Akorát ti, co byli opravdu přesvědčeni, že to byla pomoc nebo zbabělí, bezcharakterní prospěcháří řekli, co se od nich požadovalo, aby neletěli - a takoví lidé pak budovali pro ostatní normalizaci. A k takovým lidem patří současný český prezident.
Trini

Příspěvekod Trini » sob 04. říj 2025 18:46:32

armin píše:Tak mne volby potěšily,

Mne také, nezvítězil nesmyslný strach z Putina.
Trini

Příspěvekod Eva Nada » sob 04. říj 2025 18:54:27

Radim Fiala: Znamená to jasný vzkaz, že vláda Petra Fialy končí, a to byl úkol. Cíl, zrušit vládu Petra Fialy, je splněn... My jsme šli do voleb s tím, že skončí vláda Petra Fialy, a podpora, byť i menšinové vlády hnutí ANO, je pro nás důležitá a splnila by ten cíl, se kterým jsme do voleb šli.

„Stalo se pravděpodobně to, že v těch posledních měsících, kdy nám ještě agentury dávaly 13 nebo 14 procent, tak zhruba tři čtyři procenta voličů začala volit Andreje Babiše, který samozřejmě na naší straně spektra absolutně dominuje,“ řekl místopředseda SPD Radim Fiala.

Fiala dále řekl, že SPD bude mít koncem listopadu celostátní konferenci, kde bude řešit příčiny volebního výsledku a opatření do budoucna. „Je jasné, že pokud budeme chtít uspět, tak budeme muset udělat nějaké změny,“ řekl. Doplnil, že vyhodnocovat bude hnutí také spolupráci s dalšími subjekty, které na jeho kandidátkách letos kandidovaly. „Ale já si pořád myslím, že ta spolupráce je dobrá,“ dodal.
Eva Nada

Poděkoval: 59
Poděkováno: 37-krát v 36 příspěvcích

Příspěvekod Eva Nada » sob 04. říj 2025 19:00:34

Muzik s dronem v každé paštice...

Já si o Rusech fakt nemyslím že jsou andělé. Nejsou. Ale kurva drát, co je moc to je moc. Dnes už máme ruský dron pomalu v každé druhé zprávě. Letiště zavřou, blikne radar nebo někdo zahlédne něco na obloze a okamžitě, ruský útok. Žádná otázka, žádné ověřování, jen reflex.

Presstituti to servírují lidem jako dramatickou senzaci, jako kdyby se nad námi neustále vznášel roj Apokalypsy. A idioti to hltají, protože jim takhle někdo každý den namaluje nepřítele. Všechno je jasné, všechno je jednoduché, Ruský dron! Ruský útok! Ruské spiknutí!

Člověk se už bojí otevřít obyčejnou paštiku, aby na něj nevyskočil muzik s dronem. Absurdní, směšné, ale prezentované s vážnou tváří. A přitom je to jen fraška, opakovaná dokola, až z toho bolí hlava.

Tohle už není novinařina. To je laciné divadlo, které uráží zdravý rozum. A kdo tomu věří, je prostě idiot. Presstituti melou, idioti hltají a kolotoč se točí dál.

Daniel Danndys Krajča
Eva Nada

Příspěvekod armin » sob 04. říj 2025 21:19:05

Eva Nada píše:Muzik s dronem v každé paštice...

Já si o Rusech fakt nemyslím že jsou andělé. Nejsou. Ale kurva drát, co je moc to je moc. Dnes už máme ruský dron pomalu v každé druhé zprávě. Letiště zavřou, blikne radar nebo někdo zahlédne něco na obloze a okamžitě, ruský útok. Žádná otázka, žádné ověřování, jen reflex.

Presstituti to servírují lidem jako dramatickou senzaci, jako kdyby se nad námi neustále vznášel roj Apokalypsy. A idioti to hltají, protože jim takhle někdo každý den namaluje nepřítele. Všechno je jasné, všechno je jednoduché, Ruský dron! Ruský útok! Ruské spiknutí!

Člověk se už bojí otevřít obyčejnou paštiku, aby na něj nevyskočil muzik s dronem. Absurdní, směšné, ale prezentované s vážnou tváří. A přitom je to jen fraška, opakovaná dokola, až z toho bolí hlava.

Tohle už není novinařina. To je laciné divadlo, které uráží zdravý rozum. A kdo tomu věří, je prostě idiot. Presstituti melou, idioti hltají a kolotoč se točí dál.

Daniel Danndys Krajča

A co si o tom myslíš ty?
Také máš strach, že na tebe z paštiky mužik s dronem?
Já tedy o nikom takovém nevím, kdo by se něčeho takového bál.
Stejně tak není pravda, že ruský dron máme v každé druhé zprávě.
Proč píše takové pitominy?
armin

Příspěvekod Zdeněk » ned 05. říj 2025 3:47:07

armin píše:
Eva Nada píše:Muzik s dronem v každé paštice...

Daniel Danndys Krajča

A co si o tom myslíš ty?
Také máš strach, že na tebe z paštiky mužik s dronem?
Já tedy o nikom takovém nevím, kdo by se něčeho takového bál.
Stejně tak není pravda, že ruský dron máme v každé druhé zprávě.
Proč píše takové pitominy?

Jedná se pochopitelně o Evy/Daniela metaforu, o mainstreamové vytváření narativu arminskou korupční chobotnicí, o systematickou přípravu na otevření válečné EU fronty v nastávající horké fázi WWIII.

Důvodem je Írán, resp. nekývnutí Putina na vlísavě podbízivou nabídku koňského handlíře Trumpa 'Ukrajina za Írán'.

Jenom tápu, jestli jsi tak hloupý, nebo tak politrucky vyčuraně bezpáteřní, nebo máš tak chobotnicí vymytý mozek, nebo všechno dohromady.
Zdeněk

Příspěvekod Eva Nada » ned 05. říj 2025 7:01:43

Vyhodnocení voleb: národ prodejných ideálů...

Tak máme po volbách. No, co vám budu povídat, zase na čtyři roky ve výtrusníku. Ale vlastně… jedeme dál, v našem krásně zaprdeném směru, se svými jistotami, výmluvami a věčnou vírou, že to „někdo nahoře“ přece nějak udělá.

Nejdřív díky vám všem. Četli jste, reagovali, psali, hádali se, někdy i souhlasili. Společně jsme oslovili skoro 5 milionů lidí, průměrně každých 28 dní. A 250 000 interakcí. To už je síla. Děkuju. Fakt.

Snažil jsem se být nestranný, ukazovat pravdu, hledat souvislosti. Věnoval jsem tomu čas, nervy i kousek duše. Možná zbytečně. Možná ne. Upozorňoval jsem na to, jak se tady ohýbá právo, pravda i lidskost. A teď máme jasno. Zase. Volby proběhly, demokraticky, svobodně, jak se říká. Takže hotovo, můžeme se na čtyři roky uložit k zimnímu spánku a probudit se, až bude zase koho proklínat.

Upřímně, výsledky? Žádné překvapení. 30 %, 33 % nebo 35 % pro Babiše? Čekal jsem to. ANO má prostě sílu a nadávat jejich voličům nemá cenu. Já si o nich myslím svoje, ale neurážím je. Proč: mám koblihy taky rád.

Trochu mě zklamal propad STAČILO. Fakt jsem věřil v aspoň 7 %. Mýlil jsem se. No, nic nového pod sluncem. A co SPD? Tam si myslím, že ztráty šly ruku v ruce s přijímáním cizích kandidátů. Já osobně jsem po tomhle kroku utekl jinam. Čekal jsem 12 %, dostali míň.

A pak motoristé. Tihle mě vážně překvapili. Ne příjemně. Nevěřím jim ani slovo. Uvidíte, že tahle partička bude ještě škodit.

Ale to největší peklo? Ten trojlístek humusu za Babišem. Národe český, jsi ztracen. Po všech dozimetrech, bitcoinech, kampeličkách, po okrádání lidí a po vládě, jejímž hlavním občanem byla Ukrajina a Ukrajinec, po všech těch mrtvých… a oni znovu dostanou takovou podporu. To chce opravdu silný žaludek. Fuj.

Co bude dál? Když vítěz voleb splní aspoň 10 % z toho, co slíbil, bude líp. Ale zázraky nečekejte. Možná se bude dýchat o chlup snáz, ale směr země se nezmění. Budeme dál lokaji EU a NATO. Další 4 roky za bufet Evropy a za uštěkané čivavy.

A já? Budu psát dál. Už ne nestranně, už ne klidně. Budu psát za sebe, s ironií, se vztekem i s nadsázkou. Protože proč ne. Já, Danndys.

A hlavně, teď chci víc cestovat. Už pomalu balím. Vy poletíte se mnou. Čeká nás spousta krásných míst. Kdo zavítá na mou stránku, najde tam vždycky nějakou reportáž, příspěvek, nebo jen malý únik od toho našeho českého cirkusu.

A pokud vás pálí pas, kreditka a tělo křičí „chci na cesty“, dejte vědět.
Danndys Travel Solutions Limited vás milerád přivítá.
A věřte mi, na naše cesty politika nepatří.

Díky za přízeň, přátelé.

Daniel Danndys Krajča
Eva Nada

Příspěvekod armin » ned 05. říj 2025 8:56:35

Zdeněk píše:
Jenom tápu, jestli jsi tak hloupý, nebo tak politrucky vyčuraně bezpáteřní, nebo máš tak chobotnicí vymytý mozek, nebo všechno dohromady.

Samá voda. :)

A co takhle, kde soudruzi ze Stačilo udělali chybu?
Takovou měli posilu. Zemana, Maláčovou, Zaorálka, a hlavně tu umlčovanou většinu, jejímž byli hlasem.
Naposledy upravil armin dne ned 05. říj 2025 9:12:56, celkově upraveno 1
armin

Příspěvekod armin » ned 05. říj 2025 9:06:33

Eva Nada píše:A hlavně, teď chci víc cestovat. Už pomalu balím. Vy poletíte se mnou. Čeká nás spousta krásných míst. Kdo zavítá na mou stránku, najde tam vždycky nějakou reportáž, příspěvek, nebo jen malý únik od toho našeho českého cirkusu.

Daniel Danndys Krajča

Už se těšíme na reportáž z Ruska, Severní Koreje, Iránu a podobně. Předpokládám že nepojede na západ. Tam to známe dobře. Ale o tom východu máme asi mylné představy. :)
armin

Příspěvekod Eva Nada » ned 05. říj 2025 9:30:46

armin píše:
Eva Nada píše:A hlavně, teď chci víc cestovat. Už pomalu balím. Vy poletíte se mnou. Čeká nás spousta krásných míst. Kdo zavítá na mou stránku, najde tam vždycky nějakou reportáž, příspěvek, nebo jen malý únik od toho našeho českého cirkusu.

Daniel Danndys Krajča

Už se těšíme na reportáž z Ruska, Severní Koreje, Iránu a podobně. Předpokládám že nepojede na západ. Tam to známe dobře. Ale o tom východu máme asi mylné představy. :)

Tak tak, hlavně někeří :-)
Eva Nada

Příspěvekod Zdeněk » ned 05. říj 2025 10:24:46

armin píše:
Zdeněk píše:

Samá voda. :)

No tipuju že to budeš mít nějak podobně jako Havel. Jako dramatik stál za prd, ale Lobby ho pro své PR účely potřebovala. A vychovávala. A tak mimo jiné jeho blbé hry dostávaly mezinárodní ocenění. Až ho nakonec přesvědčili o jeho výjimečnosti čili připoutali k sobě (ačkoli pochyby - na rozdíl od tebe - Havel měl).
Tipuju, že ke konci života částečně prohlédl, což urychlilo jeho konec (a taky krvavá Madla se kolem něho pak na konci podezřele motala).

Umíš číst myšlenky ve tvářích? Asi moc ne, co.
Obrázek
Zdeněk

PředchozíDalší

Zpět na Úvahy a zamyšlení