Jednota s Ďáblem - na vlastní nebezpečí!

Re: Jednota s Ďáblem - na vlastní nebezpečí!

Příspěvekod Zdeněk » úte 30. pro 2025 22:59:52

armin píše:
Zdeněk píše:
armin píše:Bohužel je to hrozné - tyhle teroristické způsoby.

Máš na mysli zabití těch 17000 palestinských dětí?

Ty tomu věříš?

Přečti si tvoje seznamzprávy. Přebírají to od OSN (moje číslo, které do toho zapadá, je od UNICEF).
Zdeněk

Poděkoval: 1
Poděkováno: 16-krát v 16 příspěvcích

Příspěvekod armin » stř 31. pro 2025 10:53:09

Zdeněk píše:Přečti si tvoje seznamzprávy. Přebírají to od OSN (moje číslo, které do toho zapadá, je od UNICEF).

No, je možné, že tolik dětí za tu dobu zemřelo na nedostatek lékařské péče, hlady, když Hamás zabíral humanitární pomoc určenou civilistům, ale že by bylo tolik dětí "zabito" to se mi nezdá. Mimoto tyhle informace přebíra OSN od Hamásu a ten to potřebuje hodně nafukovat aby budil po světě ten aktivní antisemitismus, což se mu celkem daří, jak vidno. Je to součást jeho taktiky i to, že své základny schovává do civilních objektů a mezi civilisty.
A čím vic civilních obětí, zejména dětí, tím pro Hamás a jeho "spravedlivý" boj lépe.
Kdyby Izrael stále neostřeloval Hamás raketami a nakonec nezaútočil, nepozabíjel a nepoznásilňoval civilisty a nepobral rukojmí, tak by k tomu nedošlo.
Prostě to jsou chciválkové a civilní oběti palestinců jsou vodou na jeho mlýn.
armin

Poděkoval: 41
Poděkováno: 92-krát v 88 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » stř 31. pro 2025 11:01:28

armin píše:Kdyby Izrael stále neostřeloval Hamás raketami a nakonec nezaútočil, nepozabíjel a nepoznásilňoval civilisty a nepobral rukojmí, tak by k tomu nedošlo.

Freud?
Zdeněk

Příspěvekod armin » stř 31. pro 2025 12:14:05

Zdeněk píše:
armin píše:Kdyby Izrael stále neostřeloval Hamás raketami a nakonec nezaútočil, nepozabíjel a nepoznásilňoval civilisty a nepobral rukojmí, tak by k tomu nedošlo.

Freud?

To je dobrej překlep :) . Freud to ale není. bohužel jenom překlep. Nebo že bych se naladil na tvého ducha, který to vidí obráceně než já?
armin

Příspěvekod armin » stř 31. pro 2025 13:27:03

Když dáš Zdeňku na ty bývalé generály, tak tady jak to jeden z nich vidí:

Invaze na Ukrajinu byla extrémně hloupé rozhodnutí, kritizuje bývalý ruský generál Putina

Obrázek

Leonid Ivašov, bývalý generál, vojenský expert byl roky považován za „zástupce Putinova Ruska v zahraničí“. Navzdory tomu byl hlasitým odpůrcem invaze na Ukrajinu a v současné době je jejím nejostřejším a nejhlasitějším kritikem, píše web týdeníku Focus. V těchto dnech zveřejnil na YouTube video, v němž shrnul zhruba 1400 dní invaze.
„Speciální vojenskou operaci (tak se v Rusku oficiálně nazývá invaze na Ukrajinu) pokládám za extrémně hloupý krok,“ říká ve videu. Mluví dokonce o „zločinu“ a analyzuje důsledky války pro Rusko.

„Rusko je mezinárodně izolované. Pouze hrstka států – šest nebo sedm – hlasuje pro naše pozice ve Valném shromáždění OSN. Jiní se zdržují hlasování nebo hlasují proti nám,“ řekl Ivašov a pokračoval: „Jsme svědky krize v ekonomice, krize kultury a krize duchovního rozměru života.“

Ivašov se podle webu týdeníku Focus obsáhle věnuje problémům v civilním letectví. „Putin ani neřekl, kolik máme letadel. Upřímně přiznávám, že jsem hledal a hledal a stále nevím, kolik civilních letadel může dnes vůbec létat. Dvě? Tři? Slíbili patnáct letadel na rok 2025. Nevím, jestli vůbec nějaké vzlétlo,“ rozčiluje se vojenský expert.

Podle jeho slov je civilní letectví totálně zlikvidováno: „Rozebíráme letadla Airbus a Boeing na náhradní díly, jen abychom jich pár udrželi ve vzduchu.“

Jediné, co z vysoké techniky Rusku zbylo, jsou podle jeho slov lety do vesmíru. „Měli jsme dvě startovací rampy v Bajkonuru. Pod záminkou úspor byla jedna z nich přeměněna na muzeum. Poslední start se uskutečnil v listopadu. Samotný odpalovací komplex byl zničen. Už nemáme kapacity na pilotované starty. Tohle je vážně katastrofa,“ uvedl.

Podle bývalého generála může za všechny problémy válka proti Ukrajině. „Klíčovou událostí, která to všechno spojuje, je speciální vojenská operace,“ řekl Ivašov.

Podle něj existují různé úrovně války. „Taktická, operační, strategická – a navíc geopolitika. Naše úspěchy jsou pouze na taktické úrovni. Operativně Ukrajina odpovídá raketami a drony, spoléhá na informace od NATO,“ dodal.

V návaznosti na kritiku invaze na Ukrajinu generál tepe současnou situaci v Rusku. „Úroveň vzdělání klesá, věda je v zoufalém stavu, soudní systém je zcela zkorumpovaný, neexistuje žádná strategie národní bezpečnosti, demografický vývoj je katastrofální. Systém je postaven tak, že Putin je v centru – takže vše je také Putinova odpovědnost,“ říká.

Za současnou katastrofální situaci může podle něj Putin. „Žije v jiné realitě, obklopený chválou a propagandou. Vážně věří, že je úspěšný, že (ruská) armáda je nejlepší na světě. Tato nebezpečná iluze vede ke katastrofě. Historie nám ukazuje, že pokud se katastrofy neřeší, vedou k mnohem horším věcem,“ uzavřel.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .nexttoart
armin

Příspěvekod Zdeněk » stř 31. pro 2025 14:11:59

armin píše:Když dáš Zdeňku na ty bývalé generály, tak tady jak to jeden z nich vidí:

Invaze na Ukrajinu byla extrémně hloupé rozhodnutí, kritizuje bývalý ruský generál Putina

"Žije a pracuje v Moskvě."

Zajímavé, že? Žije. A ještě si klidně pracuje pro rusko-americkou organizaci.

Srovnej to třeba s plukovníkem švýcarské armády Jacques Baudem (bývalý analytik zpravodajských služeb NATO). Brusel mu nedávno zmrazil finanční prostředky, zakázal pohyb po Schengenu a nesmí od kohokoliv v Unii přijímat finanční prostředky. Bez soudu.

Nebo s naší Bednářovou, která vyfasovala od soudu podmínku.

Možná to ani nebude v Rusku tak hrozné, jak se nám armini snaží vsugerovat, že?
Zdeněk

Příspěvekod Trini » stř 31. pro 2025 14:40:09

Zdeněk píše:Srovnej to třeba s plukovníkem švýcarské armády Jacques Baudem (bývalý analytik zpravodajských služeb NATO). Brusel mu nedávno zmrazil finanční prostředky, zakázal pohyb po Schengenu a nesmí od kohokoliv v Unii přijímat finanční prostředky. Bez soudu.

To, o čem tvrdili, že se děje v Rusku, praktikují ted sami. Opravdu mne to šokovalo. Ukazují svou pravou tvář...
Trini

Poděkoval: 371
Poděkováno: 136-krát v 124 příspěvcích

Příspěvekod armin » stř 31. pro 2025 16:32:44

Zdeněk píše:
armin píše:Když dáš Zdeňku na ty bývalé generály, tak tady jak to jeden z nich vidí:

"Žije a pracuje v Moskvě."

Zajímavé, že? Žije. A ještě si klidně pracuje pro rusko-americkou organizaci.

Srovnej to třeba s plukovníkem švýcarské armády Jacques Baudem (bývalý analytik zpravodajských služeb NATO). Brusel mu nedávno zmrazil finanční prostředky, zakázal pohyb po Schengenu a nesmí od kohokoliv v Unii přijímat finanční prostředky. Bez soudu.

Nebo s naší Bednářovou, která vyfasovala od soudu podmínku.

Možná to ani nebude v Rusku tak hrozné, jak se nám armini snaží vsugerovat, že?

Uvidíme, jestli brzo nevypadne z okna. Možná má někde v zahraniční bance uloženy nějaké závažné kompromitující dokumenty, které by se uvolnily v případě jeho nepřirozeného úmrtí a to ho drží při životě a na svobodě.

Třeba že Putin je agentem CIA s úkolem zničit Rusko. :donknow:
armin

Příspěvekod Zdeněk » čtv 01. led 2026 9:34:10

armin píše:
Zdeněk píše:

Freud?

To je dobrej překlep :) . Freud to ale není. bohužel jenom překlep. Nebo že bych se naladil na tvého ducha, který to vidí obráceně než já?

Nejsme jen zde na Zemi v tomto prostoru/čase, jsme i v čase/prostoru, odkud jsme se sem inkarnovali, abychom získali zkušenosti. K tomu je potřebný závoj zahalení, zapomnění, jinak by ty zkušenosti byly takové nijaké (podobně jako kdyby se hrál mariáš s odkrytými kartami, to by moc nedávalo smysl, či motivaci).

Řečeno slovy současné psychologie, existuje vědomí a podvědomí. A konflikt mezi nimi.

Měl by ses věnovat svým snům, co ti naznačují.
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » čtv 01. led 2026 9:57:33

K tomu také Břetislav Kafka v knize Nové základy experimentální psychologie:

Je nutno se pozastavit nad jevem, že nejčastěji u citlivců, kteří upadají do 4. stupně hypnózy, narazíme na jiné duševní JÁ, které je odlišné od vědomého JÁ. Zvláštností je, že se toto podvědomé JÁ vůbec nezná s JÁ vrchního vědomí. Zvláště mne to překvapilo u osob, které v existenci duše a věčnost naprosto nevěřily, že toto podvědomé JÁ zcela odpíralo splnit rozkaz, aby nahlédlo do činnosti svého vrchního podvědomí (esplan), a bylo nespokojeno, když to bylo nuceno učinit. Toto podvědomé JÁ se zděsilo, když si uvědomilo činy uložené v esplanech, a naprosto odepřelo se k nim hlásit. Vidělo duševní bídu, děs z hříchů a pošpinění své duše.

Podle Kafky dosažením 4. stupně hypnózy se dosahuje podvědomí.
Zdeněk

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení