honzam píše:Já bych to chtěl i pro ostatní tady na inspiruj, kteří by ho dokázali mít ve větší úctě.
Já určitě ne. Lidi, kteří považují miminka za špatnost, nikdy nebudu mít v úctě.

honzam píše:Já bych to chtěl i pro ostatní tady na inspiruj, kteří by ho dokázali mít ve větší úctě.
Trini píše:honzam píše:Nic píše:Je možné pro Tebe něco udělat?
Doporuč prosím Saranovi, aby psal sem na inspiruj místo na poradnu. Rád ho poznám blíž. Díky.
![]()
![]()
To at' tobě radši Jana dovolí psát na Poradně.
ned 28. led 2018 9:26:13
adiuv píše:Zaregistrovat tady nového člověka asi nejde.
Podle informací v uživatelském panelu byl tady admin Petr naposledyned 28. led 2018 9:26:13
adiuv píše:Zaregistrovat tady nového člověka asi nejde.
Podle informací v uživatelském panelu byl tady admin Petr naposledyned 28. led 2018 9:26:13
Trini píše:honzam píše:Já bych to chtěl i pro ostatní tady na inspiruj, kteří by ho dokázali mít ve větší úctě.
Já určitě ne. Lidi, kteří považují miminka za špatnost, nikdy nebudu mít v úctě.
Trini píše:adiuv píše:Zaregistrovat tady nového člověka asi nejde.
Domnívala jsem se, že se zaregistrování děje automaticky.
Musíte počkat na aktivaci účtu administrátorem.
adiuv píše:No, sice chápu, že tohle přesvědčení asi převzal od buddhistického tradicí předávaného názoru.
Trini píše:honzam píše:Já bych to chtěl i pro ostatní tady na inspiruj, kteří by ho dokázali mít ve větší úctě.
Trini píše:adiuv píše:No, sice chápu, že tohle přesvědčení asi převzal od buddhistického tradicí předávaného názoru.
A opravdu věří, že to tak viděl a řekl Buddha. Měl zřejmě v dětství špatné zkušenosti s ostatními dětmi, a tak pro něho nebylo těžké přijmout toto přesvědčení.
adiuv píše:Trini píše:adiuv píše:No, sice chápu, že tohle přesvědčení asi převzal od buddhistického tradicí předávaného názoru.
A opravdu věří, že to tak viděl a řekl Buddha. Měl zřejmě v dětství špatné zkušenosti s ostatními dětmi, a tak pro něho nebylo těžké přijmout toto přesvědčení.
Navíc - jak se Buddhovo učení po mnoho staletí předávalo buddhisty, kteří jeho učení sice sledovali, ale Buddhovo poznání neměli, zákonitě docházelo ke zkreslování Buddhova učení. Stejně jako se to stalo s křesťanstvím.
A tak čemu teď buddhisté věří jako tomu, co učil sám Buddha, je zkreslené, jelikož to bylo ovlivňované osobními zkušenostmi Buddhových následovníků. Příkladem může být třeba mylné přesvědčení, že děti se rodí plné chamtivosti a nenávisti.
adiuv píše:A tak čemu teď buddhisté věří jako tomu, co učil sám Buddha, je zkreslené, jelikož to bylo ovlivňované osobními zkušenostmi Buddhových následovníků. Příkladem může být třeba mylné přesvědčení, že děti se rodí plné chamtivosti a nenávisti.
honzam píše:adiuv píše:A tak čemu teď buddhisté věří jako tomu, co učil sám Buddha, je zkreslené, jelikož to bylo ovlivňované osobními zkušenostmi Buddhových následovníků. Příkladem může být třeba mylné přesvědčení, že děti se rodí plné chamtivosti a nenávisti.
Nevím, jestli plné, ale kdyby byly dokonalé, nenarodily by se.
adiuv píše:Narodily by se. Protože jejich karmické závislosti z předchozích inkarnací v nich postupně aktivuje teprve jednání okolí. A to nějakou dobu trvá, taky záleží na tom, jak moc jsou egoističtí jejich rodiče. Kdo má děti, ví to, docela snadno se to pozná. Jejich reagování je v nejútlejším věku úplně jiné, než o něco později, když už se v nich zaktivovala jejich karma.
honzam píše:adiuv píše:A tak čemu teď buddhisté věří jako tomu, co učil sám Buddha, je zkreslené, jelikož to bylo ovlivňované osobními zkušenostmi Buddhových následovníků. Příkladem může být třeba mylné přesvědčení, že děti se rodí plné chamtivosti a nenávisti.
Nevím, jestli plné, ale kdyby byly dokonalé, nenarodily by se.
Alaja píše:Zapomněli jste na ty, co se prý rozhodli znovu zrodit na zemi ( i když mohli navždy zůstat v nebi), aby pomohli lidem v poznávání Pravdy...
honzam píše:adiuv píše:Narodily by se. Protože jejich karmické závislosti z předchozích inkarnací v nich postupně aktivuje teprve jednání okolí. A to nějakou dobu trvá, taky záleží na tom, jak moc jsou egoističtí jejich rodiče. Kdo má děti, ví to, docela snadno se to pozná. Jejich reagování je v nejútlejším věku úplně jiné, než o něco později, když už se v nich zaktivovala jejich karma.
Dobře, ale příčina jsou snad ty karmické závislosti dítěte a ne rodiče, kteří jsou spíš jejich následek.
honzam píše:Alaja píše:Zapomněli jste na ty, co se prý rozhodli znovu zrodit na zemi ( i když mohli navždy zůstat v nebi), aby pomohli lidem v poznávání Pravdy...
Ti mají určitě taky nějakou karmickou závislost, jinak by je to nenapadlo.
adiuv píše:Jejich karmické závislosti z předchozích inkarnací v nich postupně aktivuje teprve jednání okolí. A to nějakou dobu trvá, taky záleží na tom, jak moc jsou egoističtí jejich rodiče. Kdo má děti, ví to, docela snadno se to pozná. Reagování dětí je v jejich nejútlejším věku naprosto nevinné, bez sebemenší chamtivosti a nenávisti - úplně jiné, než o něco později, když už se v nich zaktivovala jejich karma.
honzam píše:Dobře, ale příčina jsou snad ty karmické závislosti dítěte a ne rodiče, kteří jsou spíš jejich následek.
adiuv píše:adiuv píše:Jejich karmické závislosti z předchozích inkarnací v nich postupně aktivuje teprve jednání okolí. A to nějakou dobu trvá, taky záleží na tom, jak moc jsou egoističtí jejich rodiče. Kdo má děti, ví to, docela snadno se to pozná. Reagování dětí je v jejich nejútlejším věku naprosto nevinné, bez sebemenší chamtivosti a nenávisti - úplně jiné, než o něco později, když už se v nich zaktivovala jejich karma.honzam píše:Dobře, ale příčina jsou snad ty karmické závislosti dítěte a ne rodiče, kteří jsou spíš jejich následek.
Nelaskavé způsoby, jakými rodiče s dítětem po jeho narození jednají, jsou první vnější spouštěče jeho karmických, doteď nezaktivovaných závislostí z jeho předchozích inkarnací. Dokud rodiče jednají s dítětem laskavě, v dítěti se jeho negativní karmické reakce neaktivují.
Uživatelé procházející toto fórum: Zdeněk a 29 návštevníků