Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod Trini » pon 29. zář 2025 10:17:01

armin píše:
Trini píše:U mladých Němců se dokonce objevují hlasy: Raději být obsazen než být mrtvý.

A co u Rusů? Tam se takové hlasy neobjevují?
Asi ne, Rusko totiž nikdo neobsazuje ani se k tomu nechystá.

Na to se už Západ chystal za Napoleona, Hitlera a ted znova - rozporcovat Rusko na své kolonie a obrat ho tak o obrovská nerostná bohatství. Proto se mu tak cpe na hranice. A lidem se namlouvá, že Rusko je nepřitel a musí se proti němu zbrojit. Ale čím dál víc lidem po těch mnohých prokázaných lžích západních politiků dochází, že je to zase jen dalši velká lež, kterou už nechtějí spolknout. Když jich bude čím dál víc a projeví se to ve volbách, tak k žádné válce nedojde. Pokud budou věřit lžím západních politiků, tak je 3. světová válka zaručená. A ty už se těšíš, jak tvoji synové popř. vnuci půjdou zabíjet Rusy a umírat s nimi. Tvůj dávný sen. Proto ti upřímně přeji moho inkarnací, kde budeš tento svůj sen donekonečna prožívat - ale já v takovém světě nechci být. Tam si bud s jinými válečnými štváči.
Trini

Poděkoval: 358
Poděkováno: 124-krát v 113 příspěvcích

Příspěvekod Trini » pon 29. zář 2025 10:22:12

Zdeněk píše:Jako politruk jsi zklamal, armine, nepovedlo se ti rozdmýchat válečnou náladu..

Ale snaží se dál. Proto je tak nepochopitelné, že kdy chodil k Tomášovým.
Trini

Příspěvekod armin » pon 29. zář 2025 11:30:47

Trini píše: A ty už se těšíš, jak tvoji synové popř. vnuci půjdou zabíjet Rusy a umírat s nimi. Tvůj dávný sen.

Jako Zdeněk si také o mně vymýšlíš, co by se ti hodilo do tvého světonázoru, třeba o tom, co je mým snem.
Nic takového naprosto není pravda.
Mně jde pouze o to zachovat nám svobodu a demokracii a nebýt okupováni jinou mocností. A z toho, že jsme se jim za Gorbačova a Jelcina vysmekli, tak toho putin ve svých projevech lituje, označuje to za největší globální chybu a rád by ji napravil.
Proto dnes jediný, kdo nás ohrožuje je Rusko a nejen slovy a požadavky ale vojensky je už začal realizovat na Ukrajině.
A aby to neskončilo u nás válkou nebo kapitulací, musíme být stejně silní a odhodlaní, jako Rusko a jedině pak nás nechá napokoji. Nestálo by mu to za to, na nás zaútočit, jako zaútočil na Ukrajinu.
armin

Poděkoval: 37
Poděkováno: 85-krát v 81 příspěvcích

Příspěvekod Trini » pon 29. zář 2025 11:42:14

armin píše:jako Rusko a jedině pak nás nechá napokoji.

Opak je pravdou. Je to Západ, kdo nechce nechat Rusko na pokoji. Proto se mu cpe na hranice.
Trini

Příspěvekod armin » pon 29. zář 2025 11:47:54

Trini píše:
Zdeněk píše:Jako politruk jsi zklamal, armine, nepovedlo se ti rozdmýchat válečnou náladu..

Ale snaží se dál. Proto je tak nepochopitelné, že kdy chodil k Tomášovým.

No kdyš si o druhých navymýšlíš všechno možné i nemožné (hlavně negativní, tak ti to pak hold neštimuje :)
armin

Příspěvekod armin » pon 29. zář 2025 11:53:22

Zdeněk píše:Jako politruk jsi zklamal, armine, nepovedlo se ti rozdmýchat válečnou náladu. Tak vám už nezbývá než operace pod falešnou vlajkou. Jenomže už to nemáte tak pevně v rukou, a hlavně - jste nekompetentní, sebeidolizující a hloupí, ty a Fiala jste toho krásnou ilustrací.
:ahoj2: chcípající kobylo.

A jinak jsi v pohodě? :)
armin

Příspěvekod armin » pon 29. zář 2025 11:59:54

Strach z Putina zřejmě rozhodl. V Moldavsku vyhrál prozápadní PAS

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... .seznam.cz
armin

Příspěvekod Trini » pon 29. zář 2025 12:16:43

armin píše:
Trini píše: A ty už se těšíš, jak tvoji synové popř. vnuci půjdou zabíjet Rusy a umírat s nimi. Tvůj dávný sen.

Jako Zdeněk si také o mně vymýšlíš, co by se ti hodilo do tvého světonázoru, třeba o tom, co je mým snem.
Nic takového naprosto není pravda.

Ale je. Ty Rusko a Rusy strašně nenávidíš - takovou chladnou nenávistí, proto si ji zřejmě neuvědomuješ. Odhaduji, že to bude nenávist už z dětství. Dodnes lituješ, že si v 68. roce nemohl Rusy zabíjet. Snažíš se tu nenávist k Rusům neukazovat, ale přesto často vykoukne ven. Já to nemám jako Evulína, která má Rusy vysloveně ráda, ale není ve mně nenávist. Mně jde o pravdu a spravedlnost. Moji synové se mi proto často smějí, proč jsem ještě neakceptovala, že ve světě žádná spravedlnost není, že jde jen o mocenské zájmy. Narodili se a vyrostli na Západě, a tak se s ním - s jeho mocenkými zájmy - mohou celkem dobře identifikovat. Já to holt mám jinak.
Trini

Příspěvekod Trini » pon 29. zář 2025 12:20:49

armin píše:Strach z Putina zřejmě rozhodl. V Moldavsku vyhrál prozápadní PAS

Jenom aby to nebylo trochu jinak. Vypádá to, že půlka obyvatelstva je proruská - rozdíl 0,03 procenta. Ty 0,03 procenta se snadno získají nějakým podvodem.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... y-40540952

Ústřední volební komise po sečtení 99,9 procenta hlasů uvedla, že PAS získala 50,03 procenta hlasů, což by mělo straně zajistit více než 54 ze 101 křesel v novém parlamentu.
Trini

Příspěvekod armin » pon 29. zář 2025 12:27:57

Trini píše:

Jenom aby to nebylo trochu jinak. Vypádá to, že půlka obyvatelstva je proruská - rozdíl 0,03 procenta. Ty 0,03 procenta se snadno získají nějakým podvodem.

Ústřední volební komise po sečtení 99,9 procenta hlasů uvedla, že PAS získala 50,03 procenta hlasů, což by mělo straně zajistit více než 54 ze 101 křesel v novém parlamentu.

Tys to asi nedočetla:
Po sečtení většiny hlasů je jisté, že si vládní strana Strana akce a solidarity (PAS) připsala drtivé vítězství a v parlamentu nakonec bude nadále držet většinu křesel.
Po sečtení více než 99,5 procent hlasů získala přes 50 procent hlasů, zatímco druhý Vlastenecký blok má 24,26 procenta.
armin

Příspěvekod armin » pon 29. zář 2025 12:34:09

Trini píše: Ty Rusko a Rusy strašně nenávidíš - takovou chladnou nenávistí, proto si ji zřejmě neuvědomuješ. Odhaduji, že to bude nenávist už z dětství. Dodnes lituješ, že si v 68. roce nemohl Rusy zabíjet. Snažíš se tu nenávist k Rusům neukazovat, ale přesto často vykoukne ven.

Nojo, to jsou tvoje temné představy o mně. S tím já nic nenadělám.
Já necítím k nikomu nenávist - jen pro tvoji informaci.
Ale ty si budeš myslet svoje, co ti lépe vyhovuje a to je normální, tak to lidé většinově mívají a na to máš, stejně jako ostatní plné právo.
armin

Příspěvekod armin » pon 29. zář 2025 12:40:26

To, že je někdo Rus nebo proruský neznamená, že je proputinovský. Podobně jako v minulosti naši Češi v zahraničí nebyli prohusákovští.
I u nás jsou Rusové, kteří jsou rádi, že nejsou v současném Rusku - jinak by tu nebyli.
armin

Příspěvekod Trini » pon 29. zář 2025 12:46:46

armin píše:
Trini píše:

Tys to asi nedočetla:
Po sečtení většiny hlasů je jisté, že si vládní strana Strana akce a solidarity (PAS) připsala drtivé vítězství a

No, jako drtivé vítězství to nevidím. Musela těsně před volbami zakázat dvě opoziční strany, jinak by ty 0,03 procenta na víc určitě nezískala. Proti minule ztratila 2 procenta. Na tom nic nezměníš, že půlka obyvatel Moldavska je proruská.
Trini

Příspěvekod Trini » pon 29. zář 2025 12:50:15

armin píše:To, že je někdo Rus nebo proruský neznamená, že je proputinovský.

Každopádně minimálně polovina obyvatel Moldavie nemá ze současného Ruska nebo-li Putina strach. ;)
Trini

Příspěvekod Trini » pon 29. zář 2025 12:57:26

Trini píše:

Každopádně minimálně polovina obyvatel Moldavie nemá ze současného Ruska nebo-li Putina strach. ;)

A volit šlo jen 52,5 procent voličů. Takže ti zbylí nemají žádný strach z ničeho.

https://orf.at/stories/3406834/
Trini

Příspěvekod Eva Nada » pon 29. zář 2025 14:18:59

Polsko se staví banderovské ideologii. A já jim tleskám...
V pondělí se v polském Sejmu bude projednávat zákon, který má zakázat propagaci banderovské ideologie a trestat ty, kdo se odváží lhát o volyňském masakru. Návrh přichází z prezidentovy kanceláře a pokud projde, Polsko vyšle do světa jasný signál. Genocida se nedá omluvit, ani přetírat, ani zakrývat.
A já říkám naprosto otevřeně, doufám, že projde. Protože Poláci na to mají plné právo. To, co banderovci napáchali na jejich území, byla genocida. Krvavá neděle na Volyni v roce 1943, kdy během jediného dne zmizelo z mapy sto padesát polských vesnic, je důkazem. Desítky tisíc lidí bylo zabito jen proto, že byli Poláci. Muži, ženy, děti. Zabíjení bylo brutální, prováděné sekyrou, vidlemi, bajonety. Těhotné ženy rozřezané bajonety, děti vražděné před očima rodičů. To není žádná „kontroverze historie“. To je čistá bestialita.
A pokud dnes někdo v Evropě nosí portrét Stepana Bandery, pokud mává jeho tváří na demonstracích, pak je to stejně nechutné, jako kdyby nesl portrét Himmlera. Jenže ono se často mlží, přepisuje a relativizuje. Jedni tvrdí, že Bandera byl bojovník za svobodu, druzí, že jeho hnutí má „své místo“ v dějinách Ukrajiny. Jenže ve skutečnosti byl nacistický kolaborant, fašista a ideolog vraždění. A jeho následovníci nebyli hrdinové, ale zločinci.
A nesnažme se dělat, že se nás to netýká. Banderovci po válce řádili i na Slovensku a v českých zemích. V letech 1945 až 1947 pronikaly jejich oddíly přes naše území. Tvrdili, že chtějí jen projít. Jenže ten průchod znamenal vypálené chalupy, přepadené vesnice, mrtvé civilisty. Na východním Slovensku zůstaly desítky mrtvých, ve valašských vesnicích starší lidé dodnes vzpomínají, jak se báli večer usnout, protože banda ozbrojenců mohla kdykoli vtrhnout do jejich domu.
Československá armáda proti nim musela nasadit tisíce mužů. Akce B není žádná pověst, ale tvrdá realita. V Partizánské Ľupči došlo k jedné z největších bitev, desítky mrtvých, oběti mezi civilisty i vojáky. Celkem padlo při bojích skoro padesát československých vojáků. To není málo. To je cena, kterou jsme museli zaplatit, aby se přes naše území nepřevalily celé kolony ozbrojenců. A i přesto se jim podařilo vraždit a rabovat.
Proto nemám žádný problém říct nahlas, co si myslím. Bandera nebyl hrdina. Byl to nacistický kolaborant. Fašista. A ideolog vraždění. Jeho následovníci nebyli žádní bojovníci za svobodu, ale zločinci, kteří nesli smrt, teror a utrpení. Pokud v pondělí Polsko řekne dost, pokud řekne, že propagace banderismu se na jejich území nebude trpět, má k tomu plné právo. A bylo by správné, kdyby se k nim přidaly i další země.
Možná Česko a Slovensko nemusí hned schvalovat zákon. Ale aspoň by měly říkat pravdu jasně. Bez zkreslování, bez mlžení, bez přepisování dějin podle toho, jak se to komu hodí. Lidé si zaslouží slyšet pravdu. A paměť obětí si zaslouží, aby byla chráněna.
Historie se nesmí přepisovat podle momentální politické poptávky. Pravda o banderovcích je krutá a krvavá. Proto se musí říkat nahlas. A pokud v pondělí Polsko udělá ten krok, pak nezbývá než říct: bravo.

Daniel Danndys Krajča
Eva Nada

Poděkoval: 59
Poděkováno: 37-krát v 36 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Eva Nada za tento příspěvek:
Trini

Příspěvekod Zdeněk » úte 30. zář 2025 9:04:20

armin píše:
Zdeněk píše:Jako politruk jsi zklamal, armine, nepovedlo se ti rozdmýchat válečnou náladu. Tak vám už nezbývá než operace pod falešnou vlajkou. Jenomže už to nemáte tak pevně v rukou, a hlavně - jste nekompetentní, sebeidolizující a hloupí, ty a Fiala jste toho krásnou ilustrací.
:ahoj2: chcípající kobylo.

A jinak jsi v pohodě? :)

Tak já jsem teda magor, jo? Tak si to shrňme.
- armin nikdy proti Izraeli neřekl ani ň
- jednou zcela mimo kontext, v argumentační nouzi, vyhrkl "popírání holokaustu"
- v práci žvaněním z teplého místečka předstíral práci
- je naprosto konformní s bidenovsko-filalovou mocenskou klikou (včetně mRNA, WT7, cenzury a pathologickou nenávistí k Rusku)
- když jsem do něj šil, vždycky se odněkud vynořil Pedrito a tu diskuzi svýma kravinama rozbíjel; nakonec jsem z Pedrita vytáhl, že nemají jen internetový vztah

A teď k celkovému kontextu.
- jak aktuálně praví Ladislav Větvička, "Ta válka nemusela vůbec začít, pokud by se trvalo na dodržení minských dohod."
- Boris Johnson, úspěšný Minských dohod mařič, v roce 1984 trávil čas v kibucu v Izraeli
- Máme tento skutečně úžasný vztah, tento zvrácený vztah s Izraelem, kde si v podstatě může dělat co chce a my ho přesto bezpodmínečně podpoříme, ať už je to v našem národním zájmu nebo ne, praví prof. Mearschemer, autor u nás vyšlé knihy Izraelská lobby
- Zeman dokonce navrhoval členství Izraele v NATO, jakýkoli protiizraelský politik nemá v naší vyšší politice šanci (tak jako v USA)
- A. Bartoš přesvědčivě dokazuje, že Masaryk byl židovský levoboček; bez zahraniční židovské podpory by Československo 1918 nejspíše vůbec nevzniklo, jistě ne v tehdejších hranicích

Já bych tipoval nějaký kabalistický kroužek, či zednářskou lóži, nebo tak něco, něco s dlouhou tradicí. Oni se nescházejí s Pedritem samostatně, tam se tam scházejí. Odtud i armina úžasné vidění do nitra našeho aktuálního pana prezidenta tipuji, tedy ne že by se museli osobně vidět, ale armin má vymytej mozek a to, že Pavel patří do stejné struktury mu úplně stačí.

Hmm?
Zdeněk

Poděkoval: 0
Poděkováno: 13-krát v 13 příspěvcích

Příspěvekod armin » úte 30. zář 2025 9:44:11

Zdeněk píše:
Hmm?

Excelentní analýza. Umožňuje mi se orientovat v těch ostatních tvých analýzách a fantaziích, když porovnám to, co píšeš o mně se skutečností.

Jen jsem se ptal, jestli si jinak - když ohlédneš od toho, co píšu v pohodě?
A ty sis z toho vybásnil, že tě označuji za magora.
Kapiš to? jak ta tvoje mysl pracuje?
armin

Příspěvekod armin » úte 30. zář 2025 9:54:46

Trini píše:

Řekl bych, že ti, co volí proruské strany, tak většinou proto, že zastávají to naivní chcimírovské: Raději být obsazen než být mrtvý.
když vidí, co se teď děje na Ukraině, když chtěli do EU a později do NATO.
Od západu jim nic nehrozí - maximálně dotace na obnovu země, jako nám.
Neuvědomují si, že až je obsadí Rusko, budou muset mimo jiné narukovat a jít umírat za Pútina a jeho rodinu jako kanónenfutr, jak se to už děje v těch separatistických ukrajinských enklávách.
armin

Příspěvekod Zdeněk » úte 30. zář 2025 10:26:52

armin píše:Jen jsem se ptal, jestli si jinak - když ohlédneš od toho, co píšu v pohodě?
A ty sis z toho vybásnil, že tě označuji za magora.
Kapiš to? jak ta tvoje mysl pracuje?

Ale prosimtě, to mě jen tak legračně napadlo, se do toho schválně uraženě chytit. Navnadit tě. :-)

Protože mě prostě zajímá lidské psyché, a tedy i toto téma, jak to lidé mají nastavené. Stejně jako tebe.

armin píše:Excelentní analýza.

Jo jo, a proto se tomu raději vyhneš jako čert kříži, že jo. 8-)
Zdeněk

Poděkoval: 0
Poděkováno: 13-krát v 13 příspěvcích

PředchozíDalší

Zpět na Úvahy a zamyšlení