Paradoxy píše:Povídej a přeháněj

. Víš, jak by to vypadalo, kdyby lidi nevěřili na karmu nebo na peklo versus nebe?
Lidé si stejně budou věřit, čemu chtějí. Zkusím z věcí, které jsem už naznačil, popsat to důležité, co by se jim mohlo líbit.

Kdyby ses podívala na nějakou mimozemskou mapu galaxie, u Země by bylo napsáno "zde jsou draci" nebo "zde jsou lvi". Země je odjakživa zvířecí úrovní. Lidská úroveň je spíš pseudoúrovní napodobující vyšší světy a člověk je stále zvíře. Speciální v tom, že je to forma přizpůsobená tak, aby bytostem co nejlépe umožnila povznesení na vyšší úroveň existence než je tady na Zemi. To probíhá klasicky tak, že hadí síla vystoupá sušumnou. Bytost se nestane buddhou, ale postoupí ze Země do příjemnějšího světa. Celý vzestup civilizace její charakter a nadměrné rozmnožení lidí má umožnit, co nejvíce bytostem postoupit ze zvířecí úrovně do té nadlidské. Být civilizovaný člověk je ta nejlepší příprava na ten nový svět.
Je tu ale problém. Člověk není stavěný na to, aby se stal archonem a udržoval jako vládce tenhle zvířecí svět. K tomu jsou předurčené velké kočkovité šelmy, hlavně lvi. U nich je ta proměna v archona mnohem přirozenější. Tyhle zvířecí andělé obletující ostatní bytosti včetně lidí jako své děti, ale nejsou podobní lidem. Jsou to bestie ovládané zvířecími instinkty, které jim pomáhaly miliony let udržovat na planetě život. Já jsem vlastně taková chyba v matrixu, protože mám zatím pořád lidský rozum.
Ta samotná proměna v archona je pro člověka fakt zvěrstvo a mnohokrát jsem si opakoval, že tohle bych nikomu nepřál zažít. Celá pohádka kolem Buddhy je do nebe volající fabulace. Předně ta proměna u něho proběhla, protože sám sebe roky týral jako zvíře. Nějaké náhlé prozření do střední cesty je nesmysl. Jen si to v něm sedlo, ale musel trpět hrozně. Také neobjevil Ameriku, určitě nějaké věci věděl, protože byl princ z královského rodu. Různé ty buddhovské dokonalosti jsou obyčejné zvířecí instinkty zajišťující drakům přežití.
Spěchejte nahoru, protože čas se krátí. Vůbec na tom není nic špatného postoupit dál. Ta nerovnováha a nedostatek archonů, který vznikl přemnožením lidí a úbytkem velkých koček se pravděpodobně srovná a život na Zemi neskončí, jinak bych se jako člověk neproměnil, ale asi to nebude hezká podívaná a kdoví, jaké budou možnosti vzestupu potom. Hlavně znovu prosím, nesnažte se mě zachraňovat. Je to zbytečné. Už s ostatními nemůžu a zůstanu zvířetem. Je to fajn být máma i táta.