Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod Zdeněk » pon 22. zář 2025 1:45:04

armin píše:
Salmo1cz píše:Východ Ukrajiny je je jeho ocelové srdce.Tak samozřejmě zástupce těchto regionů zajímala budoucnost regionů v EU.Tak tam žádná budoucnost nebyla, podobně jako u nás Ostravsko, hutě, Poldi Kladno aj.Tam měla směřovat kompenzace k revitalizaci regionů.
Tato kompenzace byla vyhodnocena jako nedostatečná.
To všechno se dá dohledat.
Já si ta jednání pamatuju dobře.

Jaká budoucnost těchto regionů by byla v EU? Že by na otevřeném trhu nebyly konkurenceschopné? Podobně jako ostravské hutě?
A jak si vedou dnes? Dodávají ocel do Ruska?

Tyhle tvoje otázky jen svědčí o tvé lenosti a analytické neschopnosti: nějaký internetový nick nemůže být zdrojem relevantních informací. Může ale být významným zdrojem inspirace, indikace. Pak je ale nezbytná vlastní práce. Podobně jako v týmu podnikových programátorů nikdo za tebe nebude dělat tvoji práci. Zkušený kolega ti ale může poradit, kudy by ses měl ve složitém software podniku vydat. A to ti může významně ušetřit čas, při řešení úkolu.

Ty jsi v podniku dělal hovno tvl, na tvůj plat makali jiní, a vzhledem k tvým jednoznačně provládním stanoviskům, až groteskně neschopným se měnit, lze usuzovat na nějaký druh vymývání mozků. Na participaci v nějaké mocenské struktuře, s konexemi (v USA je to viditelně AIPAC, je velmi pravděpodobné, že tento ideový směr bude mít nějakou analogii i u nás).
Zdeněk

Poděkoval: 0
Poděkováno: 13-krát v 13 příspěvcích

Příspěvekod Salmo1cz » pon 22. zář 2025 3:38:40

Ah a nebylo by lepší, lepší asociační dohoda než se střílet někde na náměstí a dát Putinovi páku k intervencí.
To vás ale nenapadlo, což mě nepřekvapuje.
Jako pojídání koláčků problém nevyřeší že.
Salmo1cz

Poděkoval: 1
Poděkováno: 9-krát v 9 příspěvcích

Příspěvekod armin » pon 22. zář 2025 8:46:04

Zdeněk píše:Tyhle tvoje otázky jen svědčí o tvé lenosti a analytické neschopnosti: nějaký internetový nick nemůže být zdrojem relevantních informací. Může ale být významným zdrojem inspirace, indikace. Pak je ale nezbytná vlastní práce.

My si tady povídáme, co si kdo myslí, na základě čeho atd. Zkrátka pohoda.
Mně to zas tak nebere, abych kvůli tomu pracoval. Kdybych měl na to nějaký zásadné vliv, jako na výsledky mé práce, kterou odvádím a mění třeba směřování podniku, to je jiná.
Možná kdybych byl politik a měl vliv na spoustu lidí - pak by to byla moje práce a věnoval bych se jí.
Věnuji se hlavně duchovní cestě a poznávání lidské psyché a k tomu jsou i tyhle rozhovory s druhými duchovňáky docela dobré.
To je teď moje práce. :)
armin

Poděkoval: 37
Poděkováno: 85-krát v 81 příspěvcích

Příspěvekod armin » pon 22. zář 2025 8:50:52

Tohle je zajímyvý názor:

Rusko jako nový typ fašismu. Experti popsali Putinův režim v digitální éře

Obrázek

Jádrem fašistických režimů byla myšlenka, že válka je nezbytná, argumentují analytici Ian Garner a Taras Kuzio. I proto považují současné Rusko za fašistický stát v nové podobě. Seznam Zprávám své úvahy vysvětlili podrobněji.

Když Rusko v únoru 2022 zaútočilo na suverénní Ukrajinu, nebylo to zdaleka první varování pro západní svět. Tento posun směrem k otevřené agresi se odehrával postupně - od znovuzavedení státní kontroly médií a potlačování opozice přes anexi Krymu a podporu separatistů na východě Ukrajiny až po opakovaná vojenská cvičení u hranic s NATO.

Přesto řada politiků i analytiků měla tendenci vývoj v Rusku i možnost bezprostřední hrozby z Moskvy zlehčovat. Dokonce i samotný ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj až do poslední chvíle popíral, že k invazi skutečně dojde.

Obroda přes válku a násilí
„Kdybyste se mě zeptali před deseti lety, zda Rusko zahájí invazi, natož tak brutální, násilnou a téměř genocidní, jakou jsme viděli proti Ukrajině, řekl bych vám, že jste blázni. Že se to nikdy nestane,“ přiznává v rozhovoru pro Seznam Zprávy britsko-kanadský historik Ian Garner, který působí jako profesor totalitních studií na Pileckého institutu ve Varšavě.
S britsko-ukrajinským politologem Tarasem Kuziem se Garner rozhodl jasně popsat, kam se Rusko během let posunulo, a poukázat na rysy autoritářského režimu, které autoři přímo srovnávají s historickými fašistickými diktaturami.

V knize Rusko a moderní fašismus vysvětlují, že Putinův režim, byť se navenek deklaruje jako demokracie, naplňuje klíčové rysy fašismu.
Stojí totiž na myšlence „obrody skrze válku a násilí“, na přesvědčení, že jen oběť a destrukce mohou národ zachránit, a na historickém narativu, který vykresluje ruskou minulost jako nekonečnou sérii heroických obětí – od Napoleona přes druhou světovou válku až po dnešní válku proti Ukrajině.

„Naším cílem však nebylo jen provokovat nebo použít dramatické, skandální slovo,“ vysvětluje Garner.

„Ale když se podíváte na většinu fašistických režimů, právě toto je jejich jádro. Myšlenka, že válka je nezbytná. Představa, že největší okamžiky ruské historie nastaly, když země byla na pokraji kolapsu, když byla hrozba porážky a země se měla obětovat, aby údajně zachránila svět a otevřela novou utopickou éru,“ dodává expert.
armin

Příspěvekod Zdeněk » pon 22. zář 2025 10:03:33

armin píše:Mně to zas tak nebere, abych kvůli tomu pracoval. Kdybych měl na to nějaký zásadné vliv, jako na výsledky mé práce, kterou odvádím a mění třeba směřování podniku, to je jiná.
Možná kdybych byl politik a měl vliv na spoustu lidí - pak by to byla moje práce a věnoval bych se jí.
Věnuji se hlavně duchovní cestě a poznávání lidské psyché a k tomu jsou i tyhle rozhovory s druhými duchovňáky docela dobré.
To je teď moje práce. :)

Jenomže zkušeného řemeslníka poznáš od nezkušeného na první pohled. Podle toho jak se postaví k práci, jak vezme do ruky nářadí, jak s ním zachází. Prostě "to má v ruce", umí to, a je jedno jestli je v práci, nebo u někoho náhodně na zahrádce. Kdežto nezkušený tápe, v práci nebo jinde, v podobenství vyjádřeno, pokládá otázky jako ty Salmovi.

Také si myslím, že tyto rozhovory jsou pro poznávání lidské psyché docela dobré.

Já jsem totiž automaticky projikoval sebe sama do tebe. A mít tvé názory, propadl bych se hanbou. Proto to ve mě vyvolávalo agresivitu a hrubé nadávky. Prostě jsem nadával sám sobě, fiktivně se s tebou ztotožňoval. :)

Bylo objeveno, že psychopaté to i fyzicky mají nastavené v mozku jinak. Tudíž apelovat na ně v běžném smyslu je nesmyslné, necítí to tak. Čímž netvrdím, že jsi psychopat, je to analogie. Analogie k cestě služby sobě, podle Ra? Nabízí se to.

Já nemohu měřit Rusku jiným metrem, nejde to, rozpadl by se mi celý koncept pod rukama. U tebe to není žádná potíž. :) Jako zevně samozřejmě užití jednoho metru odkýváš, ale to je celé, jedním uchem dovnitř, druhým ven. Prostě tě to nebere, analogicky jako psychopata nebere svědomí.
Zdeněk

Příspěvekod armin » pon 22. zář 2025 11:16:30

Zdeněk píše:
Já nemohu měřit Rusku jiným metrem, nejde to, rozpadl by se mi celý koncept pod rukama. U tebe to není žádná potíž. :) Jako zevně samozřejmě užití jednoho metru odkýváš, ale to je celé, jedním uchem dovnitř, druhým ven. Prostě tě to nebere, analogicky jako psychopata nebere svědomí.

Zdá se to být jednostranné - je to tím, že tady píší tři až čtyři fandové Putina, Stačilo, komunistů, totalitních režimů, tak hold sem dávám nějaké to závaží na druhou stranu vah, aby se to trochu vyrovnalo případně konfrontovalo. Je zajímavé jak jste se tu sešli. V mém širokém okolí příbuzných a známých i duchovňáků se nikdo podobný nevyskytuje.
To mi dává naději, že přeci jen nakonec pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí, jak říkával klasik - fanda vstupu do NATO. :)
armin

Příspěvekod Zdeněk » pon 22. zář 2025 14:19:50

armin píše:Zdá se to být jednostranné - je to tím, že tady píší tři až čtyři fandové Putina, Stačilo, komunistů, totalitních režimů, tak hold sem dávám nějaké to závaží na druhou stranu vah, aby se to trochu vyrovnalo případně konfrontovalo.

A že jsi nikdy ani v nejmenším nepřidal nějaké závažíčko i na stranu Izraele, "aby se to trochu vyrovnalo případně konfrontovalo".
Pokud by Rusové páchali jen zlomek válečných zločinů co páchá Izrael v Gaze, vyletěl bys - spolu s mainstreamem - z kůže.
Ta informační nerovnováha je tak velká, že ji nevidí jen slepý. Tedy myslím duchovně slepý.

armin píše:Je zajímavé jak jste se tu sešli. V mém širokém okolí příbuzných a známých i duchovňáků se nikdo podobný nevyskytuje.

Zajímavější je to tvé "široké okolí příbuzných a známých i duchovňáků". Protože se ztotožňuje s vládou propagovanými názory (tedy s americkým bidenovským chapadlem, přesněji řečeno). To je samo o sobě velice specifické. Plus tvůj duchovní obdiv k našemu panu prezidentu.
Tipuji že ten tvůj specifický okruh příbuzných, známých a duchovňáků zahrnuje i vlivné osoby z tvé bývalé práce, že...
Zdeněk

Příspěvekod armin » pon 22. zář 2025 16:32:55

Zdeněk píše:Tipuji že ten tvůj specifický okruh příbuzných, známých a duchovňáků zahrnuje i vlivné osoby z tvé bývalé práce, že...

Jako obvykle tipuješ špatně. Čím to asi je?
armin

Příspěvekod Zdeněk » pon 22. zář 2025 17:33:30

armin píše:
Zdeněk píše:Tipuji že ten tvůj specifický okruh příbuzných, známých a duchovňáků zahrnuje i vlivné osoby z tvé bývalé práce, že...

Jako obvykle tipuješ špatně. Čím to asi je?

Že by tímto?

Král Václav jedna parta je
se šmelinářským šmejdem
pod střechou velký partaje
se u koryta sejdem

Obrázek
Obrázek
Zdeněk

Příspěvekod armin » pon 22. zář 2025 17:42:24

Ptal jsem se čím to je, že opět (poněkolikáté) chybně tipuješ ohledně mé práce a mých známých.
Ne na tvůj duševní problém s Židovským národem. Ten je mi už jasný.
armin

Příspěvekod Eva Nada » pon 22. zář 2025 19:13:19

Z FB

Pro ty, kteří nechápou Putinovu strategii.
Západ se neustále snaží vyprovokovat Putina k aktivním agresivním činům. Putin ale nikdy nedělá to, co od něj Západ očekává. Putin záměrně nedělá hysteriky a senzace ohledně západních provokací, které sleduje celý svět. Západ se nejvíce bojí mlčení VPutina, protože nedokáže pochopit Putina, což znamená, že nedokážou vypočítat jeho činy. A podívejte se, co přináší Putinova strategie! Čím více provokací Západ dělá, tím více lidí na světě si uvědomuje, že to jsou provokace Západu. Čím více ohavností a ohavností západní politici říkají o Putinovi, tím méně lidí na světě mu věří. Čím více Západ děsí a hanobí Putina a Rusko, tím více lidé věří a milují Putina. Čím více se Západ snaží vyvolat nenávist vůči Putinovi, tím více lidí chce prezidenta, jako je Putin. Ale co pro tohle Putin dělá? Prostě mlčí. Ale proč? Protože věří v moudrost všech národů, dokáže rozeznat pravdu od lži. A vidíme, že má zase pravdu. Počet lidí na světě, kteří se postavili na stranu Putina, exponenciálně roste. Současně klesá autorita a popularita západních politiků stejným tempem. Čas dává Putinovi velkou výhodu. Všichni vidíte bezvýznamnou hysterii Západu a Putinovu naprostou a chladnou rovnováhu. A není třeba od Putina požadovat tvrdé agresivní odpovědi na Západ, protože nedej bože, aby někdo viděl skutečný hněv ruského medvěda. Ale buďte si jistí, že pokud Putin uvidí skutečné nebezpečí pro Rusko, uvidíte peklo na zemi.
Tak buďte šťastní, dokud Putin mlčí! #Putin
Eva Nada

Poděkoval: 59
Poděkováno: 37-krát v 36 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » pon 22. zář 2025 19:39:22

armin píše:Ptal jsem se čím to je, že opět (poněkolikáté) chybně tipuješ ohledně mé práce a mých známých.

No, není poněkud divné armine, že proti Izraeli nikdy nešeptneš ani š? :-)

Prof. Mearsheimer někde zmiňuje mimochodem, že při shitstormu, který byl zahájen po vydání jeho knihy Izraelská lobby, se jej jako jediní zastali právě židé.

Ne každý je jako ty.
Zdeněk

Příspěvekod armin » pon 22. zář 2025 20:18:11

Eva Nada píše:Z FB

Pro ty, kteří nechápou Putinovu strategii.
Západ se neustále snaží vyprovokovat Putina k aktivním agresivním činům.

Není to náhodou naopak?
armin

Příspěvekod Zdeněk » pon 22. zář 2025 20:57:19

Zdeněk píše:
armin píše:Ptal jsem se čím to je, že opět (poněkolikáté) chybně tipuješ ohledně mé práce a mých známých.

No, není poněkud divné armine, že proti Izraeli nikdy nešeptneš ani š? :-)

Prof. Mearsheimer někde zmiňuje mimochodem, že při shitstormu, který byl zahájen po vydání jeho knihy Izraelská lobby, se jej jako jediní zastali právě židé.

Ne každý je jako ty.

Nu, armine, co na to povíš?

Omerta? :)
Zdeněk

Příspěvekod armin » pon 22. zář 2025 22:04:39

Zdeněk píše:
Ne každý je jako ty.

Nu, armine, co na to povíš?

Omerta? :)[/quote]

Už jsem psal, že je to tam horor, a že to ani jedné straně nezávidím ani to nějak pozorně nesleduji a ni nehodnotím.
To Putina a jeho suitu sleduji bedlivě, protože ten nás může napadnout v rámci obnovování sféry vlivu jakou mělo Rusko za doby SSSR, V tom smyslu se Putin vyjádřil i na jednáních před napadením Ukrajiny.
Nás ani Izrael ani Palestinci ani Hamás naštěstí neohrožuje, ani nikomu nevyhrožují použitím jaderných zbraní, pokud jim bude někdo bránit v dosahování jejich agresivních cílů.
armin

Příspěvekod Zdeněk » úte 23. zář 2025 9:23:28

armin píše:Nás ani Izrael ani Palestinci ani Hamás naštěstí neohrožuje

To je duchovní krátkozrakost.

Bez židovské lobby by žádné Československo nevzniklo, rozhodně ne v tehdejších hranicích.

Podle prof. Mearsheimera je úžasné a v historii ojedinělé, aby tak malý stát jako Izrael legálně ovládal největší velmoc na světě. U nás to ani zdaleka není tak transparentní jako v USA, židé se - zřejmě ze zkušenosti pogromů - naučili mimikry (např. takový Ledecký, to je hezké příjmení; všechny své potomky pojmenoval po starozákonních postavách:).

Kdo by vystupoval proti Izraeli, nemá v politice šanci, jakýkoli antisemitizmus je zuřivě potírán (a rusofobie vřele podporována), vždyť i ty to máš v krvi, demonstruješ to tu.

Teroristický útok Hamasu však následnou dynamikou nekontrolovaně spustil lavinu, která židovskou lobby, její moc, smete. A tím smete i válku proti Rusku. No money, no honey, zadarmo ani voják nestřílí. Sice snažíš se rozfoukat rusofobii jako válečný požár, aby se lidé chytli, ale to při srovnání se zločiny Izraele už jde těžko. Tak se ty dvě skutečnosti snažíš separovat.

No tak tu místo židovské lobby bude vládnout ruská lobby. Zavírat místo za antisemitské za antiruské názory. Dávat do vedoucích funkcí neschopné rusomily, místo neschopných arminů židomilů. No a? Mě je to jedno. Neidentifikuju se s tebou, s vámi. Je to vaše válka a snažíte se nás do ní zatáhnout. A to už mi jedno není.
Zdeněk

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Zdeněk za tento příspěvek:
Trini

Příspěvekod Zdeněk » úte 23. zář 2025 9:59:26

armin píše: V KB procesní manager, se kterým jsem často spolupracoval mi říkal: Kdybych potřeboval něco udělat, tak to dám někomu jinému. Kdybych potřeboval něco vymyslet, tak to dám tobě.

Kdysi jsem si založil v KB osobní účet.
Po nějakém týdnu jsem zjistil, že v internetovém bankovnictví prostě nefungují obyčejné platby. A trvalo to docela dlouho (myslím že řádově dni nebo tak nějak). A ticho po pěšině.

Když jsem zapřemýšlel nad tím celkovým konceptem internetového bankovnictví, nad vyvážeností zabezpečení, tak mě napadlo, že to tam snad převzal nějaký mladý blbeček po škole, rozjebal vztahy mezi programátory a výsledkem je tohle.
Jako chyby se dělají vždycky, tomu se nelze vyhnout, ale dohadujte se pak s blbcema, když jde o prachy. Tak jsem se rozhodl ten účet zrušit a komerčku opustit.

Musel jsem čtyřikrát (doslova: čtyřikrát) zajít osobně na pobočku, než mi to konečně zrušili. Otřesná zkušenost.

Arminův rukopis?
Zdeněk

Příspěvekod Trini » úte 23. zář 2025 10:13:07

:!:
Už třetí stát z G7 uzná Palestýnský stát - Francie po Velké Británií a Kanadě.

https://orf.at/stories/3406213/

Netušila jsem, že existují židovská seskupení, která byla a jsou proti státu Izrael a pálí s Palestinci vlajky Izraele. A že jsou židovská seskupení, která nejsou pro stát Izrael. Rozdíl: Být proti x nebýt pro.

https://www.tagesanzeiger.ch/ultraortho ... 1335194452

Weshalb sich ultra­orthodoxe Juden mit den Palästinensern solidarisieren

Eine Gruppe von ultraorthodoxen Juden lehnt Israel ab, einige vergleichen den Judenstaat gar mit Hitlerdeutschland. (Jedna skupina ultraortodoxních Židů odmítá Izrael a někteří z nich dokonce přirovnávají židovský stát k hitlerovskému Německu.)

Die jüdisch-orthodoxen Gemeinden in Zürich sind zwar nicht so radikal, doch auch sie distanzieren sich vom Zionismus. (Židovsky-ortodoxní obce v Curychu nejsou sice tak radikální, ale také se distancují od sionismu. )
Trini

Poděkoval: 358
Poděkováno: 124-krát v 113 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » úte 23. zář 2025 13:18:56

Trini píše:Netušila jsem, že existují židovská seskupení, která byla a jsou proti státu Izrael a pálí s Palestinci vlajky Izraele. A že jsou židovská seskupení, která nejsou pro stát Izrael. Rozdíl: Být proti x nebýt pro.

https://www.tagesanzeiger.ch/ultraortho ... 1335194452

Weshalb sich ultra­orthodoxe Juden mit den Palästinensern solidarisieren

Jo, to bylo pro mě zajímavé, tenkrát to video ze setkání židů s Ahmadinejadem:
https://www.youtube.com/watch?v=wXHdg2fNmJs

Zajímavé také bylo setkání NY židů s Ahmadinejadem v USA v r. 2007. Kde mu byl předán pohár s vyrytým "Tento dar je projevem vděčnosti za laskavost a lásku, kterou jste projevil Židům a celému lidstvu. Jménem světového židovstva prezentovaného Torah character International New York USA." (nebo tak něco:-) https://www.youtube.com/watch?v=pHCqR-YbcN4
"Prezident je jedním ze světových vůdců, který byl příkladný ve svém úplném pochopení rozdílu mezi judaismem, spiritualitou, náboženstvím, službou a podřízeností Bohu a protikladným konceptem sionismu, který je materialismem ve své podstatě bezbožným a cílem pouze nacionalismu, a který je něco, co Tóra jasně a zřetelně zakazuje."
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » úte 23. zář 2025 17:41:18

552357449_10163882195516054_7765543729005702760_n.jpg
Zdeněk

PředchozíDalší

Zpět na Úvahy a zamyšlení