Trini píše:armin píše:Trini píše:
Jsi pro válku.
Jak tě to napadlo? Já jsem právě pro mír a proto jsem pro to, abychom byli schopni případného agresora odradit
Eduard Tomáš:
...jak nesmyslné zbrojení vytrvale, nepřetržitě a čím dál rafinovaněji pokračuje.
Může se mu říkat všelijak. Obrana proti útoku nepřítele, příprava k obraně atd. Atd., na názvu nesejde. Faktem je, že smrtonosné zbraně namísto, aby se ničily, se zdokonalují...
................................
To je konstatování světového vývoje, že se vyvíjejí a vyrábějí čím dál smrtonosnější zbraně. To je fakt.
Mnozí si to uvědomují, tuhle nesmyslnost, tak se i jednalo o částečném vzájemně kontrolovaném odzbrojení, snížil se počet jaderných hlavic mezi Ruskem a USA, o nešíření jaderných zbraní atd. Ale teď nám tady za humny tuřivě zbrojí Putin, vyhrožuje Evropským metropolím zničením atd. Roztáčí další kolo zbrojení z peněz ruských důchodců a matek s dětmi (jak by řekl Okamura). Tak holt Evropa je nucena proti tomu něco podnikat.
Podobně jako Evropa zachraňuje svět greendeelem a ostatní svět na to kašle a Evropa je tím akorát ekonomicky a energeticky znevýhodněná, protože celkový efekt, podílu na produkci CO2 Evropy ve světě to má je velmi malý vliv.
Takže když nebudeme odpovídajícím způsobem obranyschopní, tak tím akorát přivoláme válu do Evropy potažmo do ČR a nebo budeme nevolníky a živiteli mocnějšího agresora.
Prostě ten evropský humanismus a pacifismus od nás ostatní svět bohužel nepřevzal, naopak se o nás teď tak akorát popere jako o snadnou kořist.
Je to smutné, z vyššího pohledu nesmyslné a jediné, co my dva s tím můžeme dělat, podobně jako Tomášovi vyzařovat vnitřně klid, mír a lásku do celého světa a ne naivně bojovat za naše odzbojení. A když odzbrojení, tak celosvětové.