Trini píše:honzam píše:
Kde píšu, že bys něco měla nebo neměla?
Proč se na to ptáš?
Ptala ses první.
Proč bych neměla akceptovat, že to tak cítíš?
Odpovídám Ti Tvým způsobem komunikace, který o Tobě mnohé vypovídá.
Kde píšu, že bys něco měla nebo neměla?
Proč se na to ptáš?
Proč bych neměla akceptovat, že to tak cítíš?
honzam píše:
Aha.
Trini píše:honzam píše:[
Nepsala jsem nic o tom, že by mi něco bránilo. To sis přimyslela sama, Ty "neidentifikovaná".
Kdybys psala, že ti něco brání, tak bych ti nikdy neodpověděla, že ti nic nebrání. Proč bych neměla akceptovat, že to tak cítíš?
Trini píše:Trini píše:honzam píše:"nezbývá než to realizivat." = koncept
Co mají pořád všichni proti myšlení? To je pro lidi opravdu tak bolestivé myslet?
Absolutní většina lidí vůbec nic proti myšlení nemá, naopak se s ním spokojeně identifikuje.
Nic ti nebrání to dělat zrovna tak.
Trini píše:Trini píše:honzam píše:[
Nepsala jsem nic o tom, že by mi něco bránilo. To sis přimyslela sama, Ty "neidentifikovaná".
Kdybys psala, že ti něco brání, tak bych ti nikdy neodpověděla, že ti nic nebrání. Proč bych neměla akceptovat, že to tak cítíš?
Oprava: Akceptuji,co cítíš. Nemám důvod to neakceptovat.
honzam píše: To sis přimyslela sama, Ty "neidentifikovaná".
Trini píše:Všechny myšlenky musí zemřít
honzam píše:Co mají pořád všichni proti myšlení?
honzam píše:Trini píše:Všechny myšlenky musí zemřít
To je pro mě fanatismus a vymývání mozků a jsem si jistá, že Buddha nic podobného neučil.
Trini píše:honzam píše:Trini píše:Všechny myšlenky musí zemřít
To je pro mě fanatismus a vymývání mozků a jsem si jistá, že Buddha nic podobného neučil.
Pro tebe je to fanatismus.
Pro mně ne. Pro mě je to - trochu dramatický - popis, že proud myšlenek se musí zastavit (samozřejmě, že ne navždy) - na tak dlouho, aby mohlo dojít k realizaci. Potom zase proudi, ale to už je tak říkajíc všechno jinak než bylo před tím.
Nemá smysl se o tom dohadovat. Kdo to nepovažuje za nesmysl a fanatismus, to může vyzkoušet.
honzam píše:
To přece neučil ani Ramana. Učil koncentraci myšlení a ne zabíjení: "Nemá smysl se o tom dohadovat". Takové výkřiky jsou fanatismus.
To přece neučil ani Ramana. Učil koncentraci myšlení a ne zabíjení: "Nemá smysl se o tom dohadovat". Takové výkřiky jsou fanatismus.
Vidíš to jinak, ok.
honzam píše:Trini píše:honzam píše:
Vidíš to jinak, ok.
Když už si založíš takové vlákno, neměla bys tady psát pokyny, které jsou zjevně chybné.
Trini píše:Vyzkoušej je a dokaž, že jsou chybné.
Alaja píše:Trini píše:Vyzkoušej je a dokaž, že jsou chybné.
Zabíjení či likvidaci myšlenek dlouhá léta na netu přece propagovala Jana a málo komu se to líbilo. Zabiješ jednu myšlenku a ihned se vynoří jiná...![]()
Podle mne má pravdu Honzam, že myšlenky je nutné spíš uklidňovat, ztišovat, až se samy zastaví a umožní malému soukromému vědomí nahlédnout do toho nekonečného Univerza...
Trini píše:
E. Tomáš vůbec nemluví o zabíjení myšlenek. Kdo by je měl zabíjet a jak?
E. Tomáš: Ono hledané velké Já není vůbec myšlenkou, což si můžeme snadno ověřit tím, že je lze realizovat, až když myšlenky zemřou.
To zastavení myšlenek nazývá, že zemřou.
Nevím, proč je ta tendence mluvit o dvojí smrti, myšlenky zemřou atd. Ale najde se to u Ježíše, Ramany, Nisargadatty a jiných velkých "učitelů".
Ramana: Když člověk zemře během života, tak už se netrápí smrtí jiných.
Nisargadatta: Jsem dvakrát mrtvý - vzhledem k tělu a vzhledem k mysli.
Prostě to vyjadřují takto dramaticky. Ale je jasné, o čem mluví, nebo?
Alaja píše:
Jde jen o to zastavení toku myšlenek na nějakou dobu a vědomé udržení mysli v tomto stavu, aby mohlo dojít o nomu kýženému přeskoku ,
Trini píše:honzam píše:Když už si založíš takové vlákno, neměla bys tady psát pokyny, které jsou zjevně chybné.
Vyzkoušej je a dokaž, že jsou chybné.
Trini píše:Všechny myšlenky musí zemřít
Trini píše:Pro mě je to - trochu dramatický - popis, že proud myšlenek se musí zastavit (samozřejmě, že ne navždy) - na tak dlouho, aby mohlo dojít k realizaci.
Trini píše:Potom zase proudi, ale to už je tak říkajíc všechno jinak než bylo před tím.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 54 návštevníků