roman píše:Nejdůležitější je skutečnost.NEE skutečnost není nejdůležitější. Skutečnost, pojmeme-li ji je prostě skutečnost. Nejdůležitější může být pouze pro ego. Pouze ego rozděluje na skutečnost a iluzornost. Člověk z jehož energie se stane krusta ignorance a potlačení to tak samozřejmě bude vidět.
Vše, co je, je skutečné.
roman píše:Skutečnost, je vše opravdu skutečné? Asi záleží jak si vnitřně definujeme skutečnost. Tedy asi jako něco co je, co existuje, existuje prostě, jednoduše bez osobních deformit mysli. Fakt nerozostřený filtrem pohledovosti.
Můžeme použít příměr s fatou morganou. Je objekt, voda na poušti viděna jako skutečnost skutečná? Není skutečná, je to jen deformita vzniklá v pozorovateli, je to optický klam předstírající skutečnost. Když popojdeme o pár desítek metrů blíže, kde byl objekt pozorován zjistíme, že zde nic krom písku není. Mysl nás oklamala. Ten pohled byl skutečností a nyní je prohlédnut jako iluzorní. Dá se tedy říci, že i iluzorní pohled je skutečností, deformita která existuje, tedy je skutečná.
roman píše:Ta neskutečnost je pouze ve vnímaní ostatního jako ostatního. Když se clona já vs.to ostatní rozplyne vše je nazíráno jako skutečnost, není již klamu. Nelze pak nazývat něco jako skutečné a něco jako neskutečné. Přesto lze říci, že může vzniknout a také ve Vědomí vzniká iluzorní pohled pramenící z iluze oddělenosti, to je fakt. Pak se něco označuje jako žádoucí, skutečné, hodno pozornosti a něco naopak jako nežádoucí, neskutečné, nehodno pozornosti.
Jana píše:Pokud budeme cokoliv popisovat, pohybujeme se v iluzi dvojnosti, ale je možné tuhle hru hrát i tak, že se může probudit porozumění, tedy, že bude jasné, o čem je řeč.
Je tady absolutní skutečnost, která je neměnná, stále stejná, bez ohledu na projekci psychosomatiky, bez ohledu na to, jestli tělo bdí, sní, spí. Při jejím poznávání tady není klamu.
Pak je tady relativní skutečnost, Boží sen, tedy to, co je poznatelné smyslovým poznáním. Z pozice individuální duše se pak jeví svět jako skutečná realita.
A nakonec je tady absolutní iluze, kterou vytváří individuální mysl. Bez rozpoznání, že jde o iluzi, je život prožívaný skrz ego a skutečnost je jím zastřená.
Míla Tomášová říkala, že nejdůležitější je pravdivost.
Pravdivost vede k poznání skutečnosti a k jejímu odlišení od iluze.
Pravdivost vede k poznávání kým jsme, pak v každém a ve všem poznáváme stejné Bytí, Vědomí, pravé Já...
Připoutanost k iluzi oddělenosti vytváří iluzi, že jsme tělem a tím, co si o sobě myslíme a ostatní pak zákonitě vidíme podobně, jako těla se souborem nějakých vlastností, vin, zásluh, dosažení.
Při poznání skutečnosti, že všechno je ve skutečnosti pravé Já, není šance nikoho kritizovat, soudit, odsuzovat, leda jen v podobě mentální hry s vědomím, že tuhle hru na rozdělenost a nedostatečnost existence nelze brát vážně.
roman píše:Přesto lze říci, že může vzniknout a také ve Vědomí vzniká iluzorní pohled pramenící z iluze oddělenosti, to je fakt. Pak se něco označuje jako žádoucí, skutečné, hodno pozornosti a něco naopak jako nežádoucí, neskutečné, nehodno pozornosti.
roman píše:Nejdůležitější je skutečnost.NEE skutečnost není nejdůležitější. Skutečnost, pojmeme-li ji je prostě skutečnost. Nejdůležitější může být pouze pro ego. Pouze ego rozděluje na skutečnost a iluzornost. Člověk z jehož energie se stane krusta ignorance a potlačení to tak samozřejmě bude vidět.
Alaja píše:Hmm, takže když tu rozdělenost a nedostatečnost existence nebudeme brát vážně, tak celý tenhle náš hmotný svět může jít klidně pod kytičky, vůbec na něm nezáleží....což je ovšem škoda, já tuhle planetu mám docela ráda....
Alaja píše:
Hmm, takže když tu rozdělenost a nedostatečnost existence nebudeme brát vážně, tak celý tenhle náš hmotný svět může jít klidně pod kytičky, vůbec na něm nezáleží....což je ovšem škoda, já tuhle planetu mám docela ráda....
Trini píše:Alaja píše:
Hmm, takže když tu rozdělenost a nedostatečnost existence nebudeme brát vážně, tak celý tenhle náš hmotný svět může jít klidně pod kytičky, vůbec na něm nezáleží....což je ovšem škoda, já tuhle planetu mám docela ráda....
Ale vzdyt vis, kdo ma strach z kritiky, ten ji bude porad zatracovat jako nedostatecnost existence.
Jana píše:Trini píše:Alaja píše:
Ale vzdyt vis, kdo ma strach z kritiky, ten ji bude porad zatracovat jako nedostatecnost existence.
Co asi tak můžeš ještě kritizovat, když se objeví poznání, že všechno je Bůh?
Trini píše:Ale vzdyt vis, kdo ma strach z kritiky, ten ji bude porad zatracovat jako nedostatecnost existence.
Jo, dokud vidis nekoho, kdo má strach, namisto vnimani projevu Skutecnosti, tak nema cenu se o tom bavit.
Jana píše:Ostatně, kdo by se asi tak s kým o čem bavil ?
Jana píše:Trini píše:Ale vzdyt vis, kdo ma strach z kritiky, ten ji bude porad zatracovat jako nedostatecnost existence.
Takhle je to tedy dobře?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 57 návštevníků