Trini píše:
Co mně k to mu napadá:
Varovat Hitlera, Magdu Goebelsovou, aby včas utekli?
Nevarovat miliony židů, aby včas utekli?
Jehova, Hospodin (stvořitel) chtěl, aby Noe postavil archu - poví mu přesně, jak ji má postavit. To ji jako "stvořitel všeho" nemohl postavit sám?![]()
Mimozemšt'ané (stvořitelé lidí, Země asi ne - nebo?) chtějí po Marii Orsičové, aby postavila létající talíř - rovněž ji dávají přesný návod. To ho nemohli postavit - jako stvořitelé lidstva - sami?![]()
Pro Rudolfa Steinera byl Jehova místní, nevýznamný bůh. Za to Ježíš měl podle něj nesmírný význam. Matně si vzpomínám na jeho tvrzení, že vlastně existovali 2 Ježíšové jako malí chlapci, jeden z nich měl být ten, co kázal jako dvanáctiletý v chrámě. Potom se nějak spojili nebo co, aby mohl/li unést tu obrovkou "energii", která na něj byla později přenesena. Asi měl tyto informace také od nějakých mimozemšt'anů, ale myslím, že je nazýval jinak.Prý uměl číst v Akaše.
Alaja píše: Nedávno jsem četla, že někteří mimoni mají lodě s vloženým genetickým materiálem z těla pilota té lodi...že jsou jaksi vytvořené či vypěstované na míru...a mentálně spolupracují s pilotem....proto jsou asi tak rychlé....![]()
Trini píše:Ti Plejád'ané, co o nich píše B. Marcianak, to nakonec přiznávají. Dělali tady na Zemi také své experimenty s osazením lidmi, ale nějak blbě, protože to mělo velmi nežádoucí dopad na ně samé, a tak se to ted' snaží napravit. Karmě se nikdo nevyhne.
Trini píše:V japonských sci-fi anime to tak je. Když se jedná o humanoidní zbran, tak se to, myslím, jmenuje evangelion.
Sci-fi filmy, seriály a anime mám ráda, ale opravdoví mimoni mě moc nezajímají. Podle mého jsou stejně omylní a asi i sobečtí jako pozemšt'ané, takže do nich nevkládám žádnou naději.
Trini píše:V japonských sci-fi anime to tak je. Když se jedná o humanoidní zbran, tak se to, myslím, jmenuje evangelion.
honzam píše:Trini píše:V japonských sci-fi anime to tak je. Když se jedná o humanoidní zbran, tak se to, myslím, jmenuje evangelion.
Evangelion (Eva) je velký bojový robot z kultovního japonského seriálu Neon Genesis Evangelion. Seriál je na evropské poměry dost ujetý a plný násilí a destrukce.
honzam píše:Trini píše:V japonských sci-fi anime to tak je. Když se jedná o humanoidní zbran, tak se to, myslím, jmenuje evangelion.
Evangelion (Eva) je velký bojový robot z kultovního japonského seriálu Neon Genesis Evangelion. Seriál je na evropské poměry dost ujetý a plný násilí a destrukce.
Trini píše:honzam píše:Trini píše:V japonských sci-fi anime to tak je. Když se jedná o humanoidní zbran, tak se to, myslím, jmenuje evangelion.
Právě se dívám, že je přístupný od 13 let. Tak to snad nebude tak hrozný.![]()
honzam píše:
Mé nejoblíbenější anime je Mahó šódžo Madoka Magika.
https://www.csfd.cz/film/290023-maho-sodzo-madoka-magika/prehled/
Trini píše:
To mám.honzam píše:
To neznám. Právě koukám, je to od 13 let. Ptala jsem se syna a ten řekl, že by mi to nedoporučoval, ale nechtěl říct proč.Prý se koukám jen na mělké, líbivé anime. Sailormoon to prý nebude.
![]()
honzam píše:
Trini píše:honzam píše:
Jsem právě na konci 10. kapitoly.![]()
![]()
Musím si dát pauzu.
Hikikomori (japonsky ひきこもり nebo 引き籠もり, doslova „odtrhnutí se“) je japonský termín označující jedince, kteří se z různých důvodů vyhýbají lidské společnosti. Podle průzkumu japonského vládního úřadu z roku 2010 se počet hikikomori pohybuje okolo 700 tisíc.[1] Dle úřední definice je hikikomori člověk, který se ve svém domově (často jen pokoji v domě svých rodičů) izoluje od lidské společnosti na dobu delší než šest měsíců.
Trvání odloučení se ale samozřejmě různí případ od případu, může trvat i roky, ve vzácných případech i desetiletí. Hikikomori nevychází z bytu či pokoje, mají málo či vůbec žádné přátele, dlouhou dobu spí (většinou ale ve dne, zatímco aktivní jsou v noci), mimoto se věnují nespolečenským aktivitám (sledování televize, počítačové hry, čtení).
Autorem termínu a také předním expertem na tento fenomén je japonský psycholog Tamaki Saitó (斎藤 環 Saitó Tamaki, *24. září 1961 Kitakami), dle jehož odhadu je hikikomori v Japonsku asi jeden milion a tvoří tak asi jedno procento japonské populace. Fenomén se samozřejmě nevyskytuje jen v Japonsku, tam je ale nejlépe vědecky popsán, velmi se také odráží v japonské kultuře (romány, anime, manga), třeba NHK ni jókoso! od jošitoši ABeho (安倍 吉俊).
Trini píše:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hikikomori
V německé Wikipedii stojí, že to obvykle začíná jako odmítání chodit do školy. V době dospívání mají mladí japonští dospělí problém s nároky a očekáváním, které jsou na ně od společnosti kladeny. Nemají schopnost rozlišovat mezi "veřejnou tváří" a "pravým já", neumí zacházet s denními paradoxy života dospělých.
O všechno se starají dál rodiče, kteří na tom problému obvykle nejsou bez viny.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 53 návštevníků