Nic píše:Trini píše:Nic píše: začala hořekovat, jaké nás potkalo neštěstí, že jiné děti už v devíti měsících sedí, lezou, staví se a ona už tohle nikdy nedožene a že to opoždění na ní nechá následky.
Ty jsi jí to fakt uvěřila? To jsi opravdu tak hloupá?![]()
No ono to není zas až tak těžké být nešťastná z toho, že Ti visí několikaměsíční dítě dva měsíce na extenzích v nemocnici s nejistou prognózou. Stejně tak chápu, že Alaja byla nešťastná, když jí zemřel manžel. Nemyslím si, že jsme proto hloupé.
Jen je možné se na obojí dívat z jiného úhlu pohledu, kdy je jasné, že trápení se pro cokoliv vůbec ničemu nepomáhá.
To, že se Alaja tenkrát trápila pro manžela a já pro dcerku, nijak úroveň štěstí lidí, kteří přejí druhým jen to nejlepší, nezvýšilo, snad to mohlo zvýšit úroveň štěstí těch, kteří přejí druhým utrpení a peklo.
Zase kecáš, já jsem o nějakém svém trápení nepsala...
pak jsem ti přece psala, že by jsi se měla na něco podobného pro jistotu připravit, kdyby ti zemřel ten tvůj - například mít přístup k jeho kontu a podobně, protože by jsi se na nějakou dobu musela obejít bez společného konta v bance...i na půl roku....a ty jsi mi napsala, že to nehrozí, že ty umřeš dřív než on....