Nic píše:Trini píše:Např. Saša Hendruk (jeden z pravěpodobných nástupců Tomášových) podle ni probuzený není - zřejmě protože s ní už nechtěl mít co do činění.
Neboj, až od něj budu číst něco, co mě přesvědčí o probuzenosti, tak ten text na Poradně mezi Probuzenými jistě bude.
Až k tak velkému sebepovyšování nad Probuzeného může dojít, když se někdo potřebuje utvrzovat v domněnce o vlastní probuzenosti

Jak to bylo na Poradně doopravdy?
Vložila jsem tam před mnoha léty (stejně jako sem viewforum.php?f=91&start=0 ) přepisy Sašových odpovědí, které další z Tomášových žáků, Pepa Šťastný nahrával při setkáních, kde Saša odpovídal na otázky https://ctyrystruny.webnode.cz/ (a že nás tam pokaždé byl plný sál...)
Saša tam mimo jiné konstatoval:
Jakákoliv zkušenost – jakkoliv mystická – může hodně věcí vysvětlit, ale může se to stát krmí pro ego úplně nechutným způsobem. Tím nejhorším způsobem, kterej může bejt. Takže to, co jsem dřív považoval za NĚCO, za jakoby výstup do Světla, za něco, o co by tady mělo jít, považuju často za neštěstí. Když tomu člověk nerozumí, tak je nasnadě, že na tom ulpí. Ať je ten zážitek jakkoliv vysokej nebo – řekněme – univerzální, pokud nezahrnuje rovnou to, že člověk je schopnej se ho vzdát v tý aktuální době, kdy ho prožívá, neulpí na něm a vidí ho jako protiváhu tady tý skutečnosti, kterou rádi nazýváme jako iluzorní, neexistující. Pak jo, pak díky tomu může pochopit Celek.
Když pak začala Jana diskutovat na Sašově fb fóru a jak je jejím zvykem neustále znovu se mu snažila dokazovat svou osvícenost, Saša ji požádal, aby tam diskutovat přestala. Zřejmě se jí to dotklo. Natolik, že přepisy Sašových odpovědí na otázky hledajících z Poradny smazala.