armin píše:Genocida je mám dojem hodně rozšířená dnes v Africe, možná i v té Barmě mezi jednotlivými etniky a za Hitlera to byl holokaust - tedy pod genocidou chápu záměrné vyhlazování konkrétního etnika. V Gaze si tím nejsem jist, tím označením genocida. Je fakt, že obyvatelstvo Gazy to tam odnáší opravdu hodně za Hamás, který nechce vydat zbytek rukojmí a jeho ideologií je vyhladit Izrael.
Tak to vidím já, když se ptáš, ale je mi to dost vzdálené jsa odkázán jen na zprostředkované informace a názory a nemám s tím vlastní zkušenost abych soudil, a nevylučuji, že se mýlím.
Jiné je to s Ruskem a Ukrajinou. Tady s tím mám osobní zkušenosti jak s Ruskou okupací, tak s Ukrajinci co jsou u nás.
Co sem pleteš osobní zkušenosti, vždyť je to úplně mimo kontext (a pokud se ti do toho neodolatelně vtírají, svědčí to o kvalitě tvé duchovní cesty).
Základem každé analytické práce je umět abstrahovat, odhlédnout od partikularit (jako je třeba nějaká osobní zkušenost) a nalézt společný invariant. A ty zkrátka nadřazuješ partikularitu.
Masaryk (židovský levoboček, jak Bartoš přesvědčivě dokazuje) patřil mezi intelektuální elitu, a s jeho sub specie aeternitatis i mezi elitu mravní. A ty jsi softwarový architekt.
Prostě jste porevoluční mafiánská chobotnice, pijavice, do mocenské struktury prolezlá, nic víc. A podle toho to tu tak vypadá.