Trini píše:Připadá mi, že v Čechách je dost lidí, kteří by chtěli učit nebo dokonce mistrovat, ale není o ně velký zájem, někdy žádný.
Trini píše:S. Hendruk "přítahl" moji neteř. Vůbec jsem nevěděla, že se zajímá o duchovno. Udělalo mi to radost. Dělala jsem si o ní starosti, a tak jsem často prosila, aby byla vedená.
Trini píše:Trini píše:S. Hendruk "přítahl" moji neteř. Vůbec jsem nevěděla, že se zajímá o duchovno. Udělalo mi to radost. Dělala jsem si o ní starosti, a tak jsem často prosila, aby byla vedená.
U. S. Hendruka mám dobrý pocit.
armin píše:A z tebe mám také dobrý pocit. Z Vostála také.
Jak ho poznáte?
Na svém vlastním duchovním vývoji můžete poznat působení mudrce, na zřídnutí myšlenek, na pročištění mysli v jeho přítomnosti, na zodpovězení otázek ohledně duchovní cesty. Většinou se dobře i medituje v jeho přítomnosti, zejména v dalších setkání s Ním. Když se uklidní počáteční vzrušení. Meditace jde snadno, jakoby od sebe. Dochází k prohlubování poznání a to i když nebylo proneseno ani jediné slovo. Vaše otázky jsou ujasňovány vaším vlastním niterným zdrojem, který se stále víc a víc otvírá přítomností Učitelova Světla. Anebo se také mnoho otázek rozpustí jako nepodstatné.
A dále na sobě poznáte nové kvality, kterých jste dosud vůbec nepoznali nebo které byly velmi latentní: lásku, soucit, milosrdenství, moudrost. I kdyby jste se s ním shledali jen jednou, zanechá to na vás stopy na celý život, úměrné hloubce vašeho obrácení se k Božství Osvíceného.
Ale nejen dobré kvality, ale i vaše závislosti a tužby budou se rychle vyplavovat z vašeho nitra, aby mohly být rozpoznány a rozpuštěny jako nedůležité, jako nespásné, jak by řekl Guatama Budha.
To všechno a ještě více zažijí ti, kteří se budou obracet k Božství mudrce a ne k jeho osobě. Ti kdož se k němu budou obracet opravdově, nezištně a s láskou a naprosto upřímně, hlavně v sobě samých. Opravdový učitel pozná každý záchvěv vaší duše, přeje-li si ho poznat, ale vy sami Ho můžete poznat jen na podkladě nejvyšší opravdovosti. Nic nesmí zůstat v obezličce, nic nesmí zůstat skryto, nic nesmí být myšleno po straně.
Vostalpetr píše:I velmi nevzdělaný a obyčejný člověk, pokud zná Já jsem je mistrem a má nejvyšší poznání - zná Sama sebe, vědomí Já jsem.
Na druhé straně z hlediska absolutní pravdy i největší vzdělanec je pouhý nevzdělanec, když nedosáhl poznání Sebe.
Proto je mnohem lépe se nechat poučit od mudrce, který zná Já jsem, i když jinak „nemá pravdu“ a dokonce se mýlí. Jeho pravda však sama a jediná převažuje naprosto nad pravdami našeho pomíjívého světa.
Proto mudrc má pravdu i když ji nemá a jeho pravda je skutečnou pravdou všech pravd.
armin píše:Známky gurua?
Vostalpetr píše:Ještě že jsem z tý Prahy byla včas odsunuta.....holky si už začaly na našich schůzkách v hospůdkách povídat, jak jim je v mé společnosti moc dobře....
....................................................................................................................................................................................................
To já byl zase odsunut z Poradny.........holky si už začaly povídat že je jim v mý společnosti moc blbě....
Někoho ten tamas prostě děsí,
bahno rybníka mu mrdí
chtěl by jen lekníny na sebevoblbování....
Takhle to na gurua asi nedotáhnu, mám z toho mindrák,
všude samá tma a tma a tma....
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 6 návštevníků