http://www.rozhlas.cz/leonardo/clovek/_ ... i--1041763
hezké Velikonoce!
w.
watta píše:http://www.rozhlas.cz/leonardo/clovek/_zprava/tragedie-nam-prinaseji-pocit-stesti--1041763
ostatně viz např. flpbb "normálnímu člověku přináší neštěstí druhých soucit..."
flpbb píše:ostatně viz např. flpbb "normálnímu člověku přináší neštěstí druhých soucit..."
Mně to soucit přináší, asi bych se tedy měl omluvit za to, že jsem napsal "normálních lidí". A ten soucit má různý projevy, někdy bych třeba i šel do akce. V podstatě jde o to, že po tobě nikdo nic nechce, nežádá a ty vše konáš něco na svůj účet pro někoho jinýho. Jenže to by pan watt musel třeba vidět, jak někoho přepadli a neodejít, neotočit hlavu, naopak pomoct mu. Nic z toho mít nebude; někdo z agresorů do něj možná bodne nůž. Kašlu ti na smrt, je jen opačnou polaritou života, co jako bych měl řešit?
Analogie: neznám statečnější lidi, jak doktory ve válce. Pod kulometnou, minometnou a dělostřeleckou palbou se vydají zachraňovat zraněné. Proč? Jsou tím nejlepším cílem - zabij doktora a jednotka se demoralizuje. Ztratí jistotu, že kdokoliv z nich přežije hloupý průstřel plic. Protože s tím si poradí jen doktor...
Nějaký Grabb, co píše o kvantový fyzice, byl několikrát v Tibetu a když se tam těch mlčenlivých mnichů ptal, na čem tento svět stojí, neřekli mu, jak jsem se mylně domníval, na lásce. Prý na soucitu a bez něj by tento vesmír neexistoval...
flpbb píše:Nebavilo by mě žít a s tím, co mám za sebou, se smířit s pocitem, že vše je na hovno, že vše je dobro i zlo. Abych se koukal na film o koncentráku a neukápla by mi slza, na to nemám.
Vím, že bojuju proti božskýmu projevu, ale i já jsem jím a to je má role zde.
Ono není moc co řešit. Akorát jen protestuju proti tomu, že jako láska a soucit není! Je, jen každýho ego to chápe jinak. Pokud si watt přečetl několik knížek a naznal, že dobro a zlo se stírá, že hodnocení neexistuje, že smrt je život a opačně, aokay. Je osvícen, huráááááá!!!!!!!!!! Nebude ale ničit nás, co nejsme. My tenhle svět táhneme někam dál. My lámeme ruce agresorům, my chodíme do válek, my bojujeme za pofiderní demokracii. A my si taky obrečíme, když ...
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 8 návštevníků