Je to první můj klíč k nepomíněné lásce.
A jelikož mi řada věcí není jistá, prosím ty z Vás kteří vědí jak funguje nepodmíněná láska - v dalším příspěvku uvádím výpisky a prosím o upřesnění co je tím myšleno. Děkuji za pomoc!

teo píše:Ani jeden se nesnažil ovládat druhého.
Jak ovládat? Můžete prosím uvést příklad?
teo píše:Trávili spolu stále více času, protože když neblyli spolu stýskalo se jim.
A není tohle už ta závislost o které se tam píše, že láska je jako droga?
teo píše:(Láska) Není to takové, jak to popisují básníci, a není to takové jak to popisuje náboženství, protože se necítím zodpovědný.
Tomuto opravdu nerozumím, necítí se zodpovědným - zodpovědným za toho druhého, že mu nechává svobodu a nežije (nenárokuje) si její život?
teo píše:Nic si od ní neberu. Co by si od ní měl brát?
teo píše:Nepotřebuji, aby se o mě starala.
Tohle je myšleno, že mi neřídí život, nebo že ani večer neuvaří?
teo píše:Nežárlím když je s ostatními lidmi. A co s muži? S jinými muži? Jak nemůžu žárlit když ji vidím s druhými muži? Jedeš od ní!
Ani jeden se nesnažil ovládat druhého. Jak ovládat? Můžete prosím uvést příklad?
Trávili spolu stále více času, protože když neblyli spolu stýskalo se jim. A není tohle už ta závislost o které se tam píše, že láska je jako droga?
Nic si od ní neberu. Co by si od ní měl brát?
Jana píše:teo píše:Nežárlím když je s ostatními lidmi. A co s muži? S jinými muži? Jak nemůžu žárlit když ji vidím s druhými muži? Jedeš od ní!
Tohle je záležitost, kterou zvládne jen chlap, který si opravdu věří, který sám sebe dobře zná. Věří si, že ustojí cokoliv. Jeho láska je tak bezpodmínečná, že ustojí i ztrátu partnerky.
watta píše: ale při bezpodmínečné lásce u obou to o ztrátách (a nálezech) není. ani smrtí.
teo píše:Je ještě něco dalšího co můžu vnitřnímu dítěti říci a více se tak osvobodit?
Jana píše:watta píše: ale při bezpodmínečné lásce u obou to o ztrátách (a nálezech) není. ani smrtí.
Skutečná bezpodmínečná láska je v takové hloubce a ryzosti našeho nitra, že nalezá stejnou kvalitu ve všem a v každém. Není v ní pochyb, že by v někom nebyla. Protože sama sebe zná, s důvěrou se obrací k bezpodmínečné lásce v každém z nás.
Proto může být bezpodmínečně milující bezbranný a nevinný jako malé dítě.
teo píše:Nemohl jsem za to jak mě společnost naučila většinovým špatným názorům, a jeden po druhém je nahrazuji názory založenými na lásce, konstruktivních řešení, či čímkoliv co nezpůsobuje další problémy, ale věci řeší k dobru.
Je ještě něco dalšího co můžu vnitřnímu dítěti říci a více se tak osvobodit?
teo píše:.....
Ani jeden se nesnažil ovládat druhého. Jak ovládat? Můžete prosím uvést příklad?....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků