Jistě, že nejde o energie, máš naprostou pravdu, nejde ani o mysl, když pořádám třeba terapie. Jde o vědomí, ale jak se dostaneš ke svému plnému vědomí přes všechny ty závoje, které tam vlastně ani nejsou. Já ty závoje nevidím, přesto jsou pro někoho naprosto hmatatelné. Je to jako v hypnóze, sedíš a chvíli ti je zima a chvíli horko, odpřísáhl bys to, a přesto si s tebou jenom dobrý hypnotizér pohrál. Takže pokud chceš mystické zážitky, pokud chceš mít čistou mysl, znamená to, že už v tom procesu se s ní vlastně ztotožňuješ a není se tedy odkud kam vracet, celé je to mysl.
................................................................................................................................
Jasně,
napsal jsem to BLBĚ,
jde o ZTOTOŽNĚNÍ s myslí a tělem,
nikoli o mysl, tedy + a -
(přemýšlel jsem nad něčím jiným, co jsem chtěl vystihnout, takže jsem pak psal hlouposti, tak jako většina mistrů)
takže jsem chtěl říci,
že tě sice tahle energetická joga pomocí "cvičení" jakoby čistí tím, že uvádí energetický systém do průchodného stavu a taky jakoby nakopává k sobě samému,
ale nerozpoští připoutanosti (vasány)
SAMOZŘEJMĚ, JE TO PITOMOST CO PÍŠU,
protože to rozpouští připoutanost k tělu a mysli funguje to vcelku skvěle,
ale jakoby mně v tom systému chybělo POROZUMĚNÍ :
(jako kdyby jsi jel autem, nalil do něj benzín, olej, vodu, dofoukl gumy, umyl okno, nastavil zrcátka,
ale nic bys nevěděl o motoru, přičemž řekněme technicky motorem je pozornost, a srdcem motoru je láska,
nechci tím říct, že třeba nafouklý gumy nejsou důležité, jasně že jsou,
a můžeš jezdit velmi dlouhou dobu bez znalosti motoru a jezdíš vcelku spokojeně,
ale když se ti motor podělá ( a život se podělá každou chvíli, nebot každou chvíli člověk musí řešit nějaký problémy)
tak je dobrý si to hned opravit sám a nejezdit do autoservisu k mistrovi)
PS. píšeš moc pěkně,
ale pro nás nepříliš bytré ducha je členění textu do odstavců velkou pomocí,
a pro ty, co čtou nedbale jsou pomocí i smajlící....