Man from Earth

Filmy, které rozšiřují naše poznání o nás samých, podněcují nás a dávají nám návody k dalšímu rozvoji.

Man from Earth

Příspěvekod jamajsky.drap » úte 06. črc 2010 1:43:32

Sci-Fi / Drama
USA, 2007, 87 min

Režie: Richard Schenkman

http://www.csfd.cz/film/235331-pozemstan/?text=125928

Je to takové konverzační sci-fi prošpikované moudrými myšlenkami o životě člověka a o lidském vývoji. Je to o muži, který při loučení se svými přáteli začne vyprávět svůj životní příběh - o své nesmrtelnosti a o tom, kým vším byl. Nejzajímavější je pasáž, kde popisuje sám sebe jako Ježíše, poté co se setkal s Budhou a snažil se lidem přiblížit jeho myšlenky.

Pár citátů:

" Život na zemi je takový jaký je. Teď a tady. Království boží je zde, kde by mělo být. "
" Já jsem který jsem. To je to co přinesl Buddha. A to je to co učil. Ale mluvící had přinutil ženu sníst jablko, takže máme po ptákách. Je zde nebe a peklo, aby kněží mohli vládnout skrze pokušení a teror. " ....."Hodil jsem čistý nadhoz, oni jej vyhodili mimo hřiště."
"Hodiny měří čas" ...." Ne, ty měří samy sebe."
jamajsky.drap

Poděkoval: 52
Poděkováno: 43-krát v 26 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli jamajsky.drap za tento příspěvek:
Petr

Re: Man from Earth

Příspěvekod Petr » úte 06. črc 2010 7:58:01

taky se mi to libilo :)
Petr
Administrátor

Poděkoval: 443
Poděkováno: 843-krát v 498 příspěvcích

Re: Man from Earth

Příspěvekod Petr » pon 12. črc 2010 20:47:51

tak jeden host se ptal Bashara.. s tim ze uz pred tim Bashar rikal ze jsou na zemi lide starsi 200let, tak jestli jsou zde i treba lide stari 500let. pak to upresnil, ze by ho tedy zajimalo kdo je zde z lidi nejstarsi. Bashar chvilku ladil a odpovedel, ze nejstarsi zijici clovek (jediny), tak jak v ten moment cetl energii, ma pres 1000let, pak dlouho nic a dalsi jsou pod 500let.

To jen takova zajimavost, kdyz uz ten film je o necem podobnem. :) I kdyz v tom filmu ten clovek zil aktivne v civilizaci. U tech lidi, ktere Bashar zminoval, rikal, ze se objevuji v huste civilizaci jen vyjimecne, cas od casu, a ze vetsinu casu travi na samote, v malych vesnicich nebo v prirode.
Petr
Administrátor

Poděkoval: 443
Poděkováno: 843-krát v 498 příspěvcích

Zpět na Filmy